(VIDEO) Lezbejske pokušale venčanje u Srbiji, imaju ista prava kao i sve druge žene, ali pričaju o diskriminaciji!

(VIDEO) Lezbejske pokušale venčanje u Srbiji, imaju ista prava kao i sve druge žene, ali pričaju o diskriminaciji!

Svaka žena u Srbiji ima ista zakon i ustavom zagrantovana prava, a to je da može da stupi u brak sa svakom osobom drugog pola i naši zakoni nikoga ne diskriminišu, ipak pojedinci imaju sopstvena nahođenja pa ne tako često optužuju većinsku populaciju da ih diskriminiše i zakone da ih navodno ugnjetavaju. 

Jelena Dubovi i Sunčica Kopunović devojke su koje su odlučile da ne ćute o problemima u kojima su se našle zato što ih je tu smestio pravni sistem Srbije. One se vole, u vezi su već godinama i žele da je ozakone.

One su pokušale da se venčaju, iako su znale da je to protivno zakonima Srbije. Matičarka ih je u skladu sa propisima odbila, a gošće devojke objašnjavaju da su tražile odbijenicu jer kasnije s tim papirom mogu da vode spor dalje, odnosno uđu u spor i pokušaju da nametnu svoje gledište.

Jelena i Sunčica kažu da su im je dosta toga što nisu prepoznate u našem zakonu i da žele „da imaju jednaka prava kako i svi ostali građani“. Dve devojke nisu precizirale po čemu one nemaju ista prava kao i sve druge žene, da sklope brak sa bilo kojim muškarcem.

„Nije stvar venčanja već priznavanja istopolnih partnerstava, govorimo o jednakim pravima u kojima uživaju svi drugi građani zemlje“, kazala je Jelena Dubovi.

Suština je da je konačni cilj prepoznavanje našeg partnerstva i hiljade drugih partnerstava pred zakonom, dodaju.

„Želimo da ljudi čuju i malo porazmisle o tome, a za ostalo se nadamo da će doći prirodno i samo od sebe“, dodale su.

One su navele da neće odustajati. „Odgovor sistema je već negativan, odbijene smo pred matičarkom, ali naš cilj je usvajanje zakona o registovanju istopolnh partnerstava, da pred zakonom budemo isti i iste kao i svi ostali građani Srbije“, ponovile su one.

Izvor: N1

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite