BRITANSKI PREMIJER: Plakao sam zbog Milice Rakić, NATO je znao da će pobiti civile!

BRITANSKI PREMIJER: Plakao sam zbog Milice Rakić, NATO je znao da će pobiti civile!

Ostalo je upamćeno njegovo žestoko protivljenje bombardovanju Srbije

* Nakon ostavke Tereze Mej, Boris Džonson dolazi na mesto premijera

* Protivio se NATO bombardovanju

* Plakao je kada je čuo da je mala Milica Rakić nastradala prilikom NATO agresije

Video sam uništene živote i porodice uništene bombardovanjem, video sam civile koji žale za svojim najbližima koje je ubio NATO.

Plakao sam nad sudbinom dece i kada je poginula trogodišnja Milica Rakić u Batajnici, koju je ubio geler NATO bombe.

Ovako je pre dve decenije pisao Boris Džonson, tada dopisnik britanskog Dejli Telegrafa, koji je pre nekoliko dana izabran za premijera Velike Britanije.

Ostalo je upamćeno njegovo žestoko protivljenje bombardovanju Srbije, koje se nije promenilo ni mnogo godina kasnije. Osim kao izveštač, u Srbiju je došao ponovo 2016. godine kao šef britanske diplomatije. Ni tada nije uvijeno i diplomatski govorio o srpskim žrtvama tokom NATO bombardovanja, naprotiv.

– Sećam se da sam u Beogradu pisao neke veoma ljute članke o načinu na koji je NATO taj rat vodio jer sam iskreno mrzeo metode koje su korišćene. Prezirao sam bombardovanje sa 30.000 stopa, što mi se činilo okrutnim – podsetio se pre tri godine Džonson perioda bombardovanja Srbije, što je naišlo na osudu njegovih političkih protivnika u Velikoj Britaniji.

Pročitajte još:
(VIDEO) TEŠKI NEREDI I PUCNJAVA: Razbijanje gej parade u Poljskoj, demonstranti vikali ne damo vam decu!
PREMIJER BRITANIJE: Islam je razlog zašto su neke države vekovima zaostale!
ORBAN: Za 3 dece auto od države, bolovanje za zaposlene bake i deke da mogu da čuvaju unuke!

Ajriš Tajms preneo je deo teksta o Milici Rakić koji je Džonson napisao 1999. godine:

– Naravno, nije bilo namerno. Ali može se reći da je bilo namerno da je NATO ispalio bombe sa 15.000 stopa (oko 4,500 metara) svestan da će civili biti ubijeni. Razlog zašto tako visoko lete je taj da se ovaj rat zasniva na moralnoj računici koja kaže da životi jugoslovenskih ili albanskih civila vrede mnogo manje od života savezničkih vojnika i avijatičara – naveo je sadašnji britanski premijer.

Više o Bregzitu, posledicama referenduma i težnji establišmenta da poništi demokratsku odluku sa referenduma 2016.godine možete videti u emisiji produkcije Centar posvećnoj poslednjim dešavanjima u Briselu i izborima za parlament koji su doveli do tektonskih promena u političkom životu Velike Britanije i šire:

Izvor: Alo/Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite