POPOVIĆ: Nema predaje Kosova, nećemo u EU! BRNABIĆ: Napolje iz moje Vlade!

POPOVIĆ: Nema predaje Kosova, nećemo u EU! BRNABIĆ: Napolje iz moje Vlade!

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije Nenad Popović danas je ušao u sukob sa Anom Brnabić, koja mu je poručila da, može slobodno da napusti vladu u kojoj je predsednica. Popović je danas na Tviteru postavio fotografiju „Nema predaje“ sa mapom Kosova u srpskim bojama uz poruku da je Briselski sporazum mrtav, a da su integracije u EU gotove. 

Ona je ovako reagovala na Popovićevu ocenu da je Briselski sporazum mrtav i da Srbija na svakom mestu, „gde god se ukaže prilika, treba da osporava lažnu državnost Kosova“.

– Posle svih poruka koje smo poslednjih nedelja dobili od zapadnih zemalja, farse sa teroristom Ramušem Haradinajem pred takozvanim Specijalnim sudom za zločine OVK u Hagu, novih osuda da smo genocidan narod, hapšenja Srba i nasrtaja na našu državnu teritoriju na Kosovu, jasno je da evropskih integracija više nema i da je Briselski sporazum mrtav – naveo je Popović u izjavi za javnost.

On je još dodao da „srpski politički brod treba okretati polako i mudro, bez potresa, u drugom pravcu“. Istakao je i da je potrebno da „na svakom mestu, gde god se ukaže prilika, osporavamo lažnu državnost Kosova, ne pristajući da ikada tim ubicama i zločincima koji su na čelu privremenih institucija u Prištini damo ni metar svoje svete zemlje“.

Saopštenje za javnost Popović, koji je inače i predsednik Srpske narodne partije (SNP), završio je uz poruku „Dogodine u Prizrenu“!

Sve ovo, a naročito deo saopštenja koji se odnosi na evrointegracije, naveo je premijerku Brnabić da reaguje. Ona je rekla, takođe u saopštenju, da je Nenad Popović u današnjoj izjavi izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član.

Takođe, je poručila da on kao ministar bez portfelja „nije nadležan ni za Briselski sporazum i ocene Briselskog sporazuma, ni za evropske integracije u Vladi Srbije“ ne precizirajući zbog čega je njegova nadležnost važna za javno iznošenje stava.

– Ovakve izjave može da daje kao predsednik svoje stranke, a nikako u ime Vlade. Svaki ministar u Vladi je dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a oni koji to nisu u stanju, slobodni su da je napuste – navela je ona.

Takođe, podsetila je da je prva rečenica u njenom ekspozeu, odnosno programu Vlade koji je Skupština usvojila kada je glasala za aktuelnu Vladu, „a u vezi naše spoljne politike, da EU ostaje naš strateški prioritet i cilj“.

Pročitajte još:
(VIDEO) TEŠKI NEREDI I PUCNJAVA: Razbijanje gej parade u Poljskoj, demonstranti vikali ne damo vam decu!
BRITANSKI PREMIJER: Plakao sam zbog Milice Rakić, NATO je znao da će pobiti civile!
(VIDEO) Džo Bajden se ljubio u usta sa svojom unukom!

– Ovo je nedvosmisleno politika Vlade i nikada nije dolazila u pitanje. Srbija je stabilno na evropskom putu – poručula je Brnabić.

Ovo, inače, nije prvi put da se ona i Popović mimolilaze u stavovima. Brnabić se bunila nakon Popovićeve izjave da je „režim Crne Gore neprijatelj Srbije“. Takođe, trzavica je bilo i prošle godine, i to zbog gej slikovnice „Moja druga obitelj“, a koja je iziritirala Popovića.

BONUS VIDEO: Na koji način elita u Briselu krade novac od poreskih obveznika članica EU i kako propisi Evropske Unije sputavaju lokalne ekonomije možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite