(FOTO) Migranti izbacili devojku iz gradskog prevoza, jer ne nosi hidžab!

(FOTO) Migranti izbacili devojku iz gradskog prevoza, jer ne nosi hidžab!

Diskrimanacija osoba evropskog porekla od strane pojedinaca koji su migrnati je sve učestaliji problem, a manifestuje se kroz izraženu versku i rasnu mržnju. 

„Nepristojna“ odeća koju je žrtva nosila tokom inicidenta.

Rasistički ispadi prema osobama evropskog porekla sve su učestaliji, a počeli su da podesćaju na eru segregacije u SAD kada u američki crnci imali probleme da se voze autobusima to jest kada su morali da sede u zadnjem delu vozila. Mlada Šveđanka doživela je još teži oblik diskriminacije, kada joj je migrant vozač autobusa zabranio da se vozi jer je nepristojno obučena. Problem je bio u tome što nije imala hidžab na glavi.

Amadna stara 19 godina, ušla je u gradski autobus u mestu Skane, kada je htela da otkuca svoju kartu, šofer je pozvao nazad rekavši da želi da porazgovara sa njom. „Ne možeš tako obučena da ulaziš u naše autobuse. To je politika naše zajednice, vidi ti se previše kože“ rekao je šofer šokiranoj Evropljanki. (Sliku sa „previše kože“ možete videti iznad u tekstu).

Amanda je podelila svoju priču na Fejsbuku.

„Nisam provokativno obučena, napolje je 27 stepeni“ napisala je Šveđanka i postavila sliku šta je nosila tog dana.

„Počinje da mi priča o njihovim politikama koje ni ne postoje, pitala sam ga da mi odgovori koji su to propisi, a on je ponavljao da moram da odem osim ako se ne obučem. Besna sam. Izašla sam iz autobusa iako sam htela da ostanem iz protesta. Toliko sam besna da želim da plačem i da vrištim u isto vreme. Pitam se kakav je to j*beni seksista“ piše žrtva diskriminacije i anti-evropske mržnje, dodajući da se osećala poniženo.

Amanda se obratila autobuskoj kompaniji Skånetrafiken koja se bavi uslugama gradskog prevoza, ali je firma poriče da imaju bilo kakve propise o nošenju odeće, pa se po svemu sudeći radi o diskriminaciji koja nije nametnuta propisima nego voljom migranata koji žele da Evropljanima nametnu svoja pravila socijalnim pritiskom.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite