Sorošev fond organizovao sastanak SNS i opozicije, Đilas i Stefanović ipak mogu za zajednički sto…

Sorošev fond organizovao sastanak SNS i opozicije, Đilas i Stefanović ipak mogu za zajednički sto…

Milan Antonijević, direktor Fonda za otvoreno društvo Džordža Soroša koje je organizovao razgovor vlasti i dela opozicije, ocenio je da je sastanak bio konstruktivan. Sastanak je održan i tajnosti, što je dovelo do polemike zbog čega je održan u obrazovnoj instituciji ukoliko nije za javnost i da li su fakulteti mesto za sastančenje partijskih vođa?

Kako je rekao, organizatori, FPN i Sorošev fond, izaći će danas sa „kratkim pojašnjenjem događaja“.

„Ovde nema ništa sporno i veoma je dobro da se dijalog na ovaj način otvara u Srbiji, sa relevantnim akterima“, rekao je Antnonijević novinarima posle sastanka.

Razgovor predstavnika vlasti i dela opozicije o izbornim uslovima, održan na FPN-u, bio je zatvoren i bez izjava predstavnika političkih stranaka po njegovom završetku.

Na pitanje otkud ovakav sastanak odjednom, Antonijević je rekao da se i FPN i političke nevladine organiziacije bave proučavanjem izbornog sistema, što je, ističe, dovoljan legitimitet da se na ovakav način organizuje otvoren razgovor o svim temema, važnim za izbore.

Zahtev da razgovor prođe bez medija obrazložio je željom organizatora da se u atmosferi bez novinara otvoreno govori.

„Mislim da smo uspeli, niste čuli ništa kroz zatvorena vrata, tako da je to dovoljan pokazatelj da je bio konstruktivan sastanak“, rekao je Antonijević.

Na pitanje kada će sledeći razgovor, odgovorio je: „Veoma brzo“.

Kasnije je ipak najavljeno da će sledeći razgovor biti već tokom avgusta.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite