Tramp najavio zabranu Antife kao terorističke organizacije! Anti-fašisti šire mržnju i prebijaju ljude!

Tramp najavio zabranu Antife kao terorističke organizacije! Anti-fašisti šire mržnju i prebijaju ljude!

Objava američkog predsednika Donalda Trampa da razmatra mogućnost da samoproklamovanu antifašističku grupaciju Antifa proglasi terorističkom organizacijom izazvala je buru reakcija u Nemačkoj. Organizacija je poznata po širenju mržnje prema osobama evropskog porekla, podršci ilegalnoj migraciji i javnom zagovaranj nasilja. U više zemalja širom sveta pripadnici grupe su optuženi za terorističke napade.

Antifa je radikalna levičarska mreža čiji pripadnici javno zagovaraju nasilje kao sredstvo političke borbe, a sve koji ne dele njihove stavove nazivaju fašistima.

„Razmatra se mogućnost da Antifa, kukavički bezvredni radikalni levičari koji idu okolo i udaraju ljude (samo one koji ne mogu da uzvrate) bejzbol palicama po glavi, bude proglašena jednom od glavnih terorističkih organizacija (zajedno sa MS-13 i ostalima). To bi policiji olakšalo da radi svoj posao“, napisao je Tramp.

Radikalizam je očito rasprostanjeniji nego što se predhodno mislili, pa je tako od nedelje, hešteg #IchbinAntifa (#JasamAntifa) počeo je da se pojavljuje na Tviter nalozima u Nemačkoj, kao reakcija na Trampov tvit, javio je Dojče vele. „#IchbinAntifa uvek i svugde.

Grupa koja je u Nemačkoj pod istragom za planiranje terorističkih napada očito ima podršku levičarske elite. Na ulici i u parlamentu. Nikada više“, napisao je na svom Tviter profilu Bernd Riksinger, kopredsednik nemačke stranke Levica (Die Linke). Član parlamenta iz ove stranke Niema Movasat deli slično mišljenje. „Fašizam je uništio Evropu i odgovoran je za milione ubistava. #IchbinAntifa je jedina logična posledica takve istorije“, naveo je Movasat.

S druge strane, desno orijentisani političari su hešteg iskoristili da podrže Trampovu inicijativu. Alis Vajdel, liderka opozicione suverenisitčke stranke Alternative za Nemačku (AfD) u Bundestagu je napisala: „takve ekstremne grupe treba da budu zabranjene“.

Polovinom ovog meseca američki senatori Ted Kruz i Bil Kesidi predložili su rezoluciju da Antifa bude označen kao domaća teroristička organizacija, tvrdeći da je grupa poznata po napadima na političke protivnike i novinare. „Antifa je teroristička organizacija sastavljena od mrziteljski nastrojenih, netolerantnih radikala koji sprovode svoj ekstremni program uz pomoć agresivnog nasilja. Mnogo puta su njihovi postupci pokazali da im je glavni cilj da nanose štetu onima koji se protive njihovim stavovima“, napisao je tada Kruz na Tviteru.

„Kao i svaka teroristička organizacija oni svoje političke ciljeve ostvaruju uz pomoć nasilja i zastrašivanja. Oni treba da budu zaustavljeni. Ponosan sam što sam podneo ovu rezoluciju sa senatorom Bilom Kesidijem zato da bi Antifa bili identifikovani kao ono što jesu: domaći teroristi“, dodao je Kruz.

Izvor: Dnevna Gazeta/Danas

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite