Kreće emitovanje srpske LGBT serije, umetnost ili propaganda uperena na decu?

Kreće emitovanje srpske LGBT serije, umetnost ili propaganda uperena na decu?

U Srbiji se trenutno snima ili montira više od 25 serija, a po kopiji američkog kanala HBO, uskoro ćemo i kod nas biti emitovana serija sa gej tematikom, a kakva će biti gledanost ostaje da vidimo. Vest je izazvala oprečne reakcije u javnosti dok je neki vide kao nešto novi, veliki broj korisnika društvenih mreža negodovao je na ideju tvrdeći da gledaoce u Srbiji ne zanima takva tematika i da je cilj nametanje određenih gledišta kod mladih.

Autorski tim tog sitkoma koji nosi naziv „Teretana“ čine glumci Radovan Vujović, Ivan Zekić i Aleksandar Radojičić, a jedan od glavnih junaka njihove priče je homoseksualac. Među glumačkom ekipom su Jakov Jevtović, Branislav Zeremski, Viktor Savić, balerina i glumica Aleksandra Kolarov, Milena Radulović i Nikola Ranđelović.

Snimljena je već pilot-epizoda, a prva sezona trebalo bi da ima 24 nastavaka. Protagonista priče je Milanče (Aleksandar Radojičić), koji pokušava da propalu teretanu podigne na noge i od nje napravi profitabilan posao.

Ivana Zekića ćemo u „Teretani“ videti, kad za to dođe vreme, u potpuno drugačijem izdanju. Njegov junak, gospodin Rendulić, nije mišićavi dizač tegova i umetnik.

„Teretana“ kao uzore ima serije „Na istok i dole“ i „Zamenike direktora“, a da prokomentariše smeo iskorak mladih glumaca, pozvali smo političkog gej aktivistu Predraga Azdejkovića.

„Informacija da se snima serija ‘Teretana’ me je obradovala, jer mnogi kažu da su teretane danas hramovi za gej momke. Svi bilduju i vode računa o svom telu, tako da je sasvim prirodno da u seriji bude i gej lik. Istina, ja bih više voleo da gej lika glumi Radojičić, ali sam i sa ovom podelom sasvim zadovoljan. Jedva čekam jesen i novu seriju za gledanje. Sve više srpskih serija ima LGBT likove i to je za svaku pohvalu“, kaže Azdejković.

On kao gledalac ima samo jedan zahtev za producenata.

„Želim da Radojičić u celoj seriji bude bez majice i ništa drugo me ne zanima, ako može da se učini za Azdejkovića“, dodaje gej aktivista.

Izvor: Dnevna Gazeta/Kurir/Novosti

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite