HAOS U ITALIJI: Salvini organizuje masovne proteste, vlast dovodi 15.000 migranata kao nove glasače!

HAOS U ITALIJI: Salvini organizuje masovne proteste, vlast dovodi 15.000 migranata kao nove glasače!

Lider desničarske anti-EU stranke Liga Mateo Salvini počeo je sa organizovanjem masovnih protesta u Italiji protiv nove vlade Socijalista i Pokreta od 5 zvezdica, dok je režim počeo sa projektom uvoza novih glasača.

Ukupno deset „taksi“ brodova raznih nevladinih organizacija koje su optuživanje da sarađuju sa krijumčarima u Sredozemnom moru sprema se na sprovođenje nove masovne imigrantskog naseljavanja u Italiju nakon što se raspala „anti-imigraciona“ vlada Lige i Pokreta od 5 zvezdica i oformila nova vlast.

Nikola Zingareti, čelnik italijanske Demokratske stranke (Socijalističke stranke), objavio je svoje namere za ukidanjem anti-imigracijskih i sigurnosnih mera Matea Salvinija, čime su italijanske luke zatvorene za masovna iskrcavanje imigranata, navodi Il Giornale koji govori o planu da se u toku ovog meseca iskrca ukupno 15.000 migranata.

NVO tako su se okrenuli pripremama se za novu politiku masovne imigracije te su značajno povećali svoje aktivnosti u području uz libijsku obalu. Štaviše, u tom području trenutno deluje deset „taksi“ brodova. Do je samo jedan brod italijanski.

U ponedeljak je brod Mare Jonio, kojim upravlja italijanska nevladina organizacija Mediterranea Saving Humans, dobio dozvolu da pristane u luci u Italiji kako bi iskrcao 31 imigranta.

Brod Eleonore nemačke organizacije Mission Lifeline u ponedeljak je također iskrcao 104 imigranta, uprkos zabrani ulaska u italijanske vode. Slično ostalim brodovima nevladinih organizacija čiji kapetani nesmetano krše zakon, Eleonore se uputila u italijanske vode pre nego što ga je italijanska policija presrela i potom odvela u luku Pozzallo.

Nakon proglašenja taozvane „vanredne situacije“, kapetan Eleonorea Klaus Peter Reisch nije prihvatio zabranu pa je ušao u italijanske vode.

Potparolka Evropske komisije rekla je da se preduzimaju koraci kojima se osigurava raspodela migranata u različitim državama članicama Europske unije.

Salvini ruši novu vladu

Lider Lige i idalje najpopularniji političar u Italiji, desničar Mateo Salvini počeo je sa protestima širom zemlje protiv kako je istakao neprincipijalne koalicije Pokreta sa pet zvezdica i Socijalista, koji su jedni druge optuživali za korupciju i ekstremizam tokom izborne kampanje, da bi sada sklopili koaliciju.

Na skupu protiv novih vlasti u gradu Ferara, okupilo se više hiljada građana koji su nosili parole protiv autoritarizma EU, masovne migracije kao i poruke o ugroženosti slobode govora u Italiji pod izgovorom političke korektnosti.

CENTO, ACCOGLIENZA STUPENDA PER MATTEO SALVINI (FERRARA, 08.09.2019)

Trovare un’accoglienza del genere a Cento (Ferrara) in una domenica pomeriggio è emozionante.Grazie, grazie, grazie!E a chi ci insulta, minaccia e disprezza noi rispondiamo così, con l’entusiasmo e l’affetto dell’Italia vera che batterà quella delle poltrone.Sempre avanti, a testa altissima 🇮🇹

Gepostet von Matteo Salvini am Sonntag, 8. September 2019

Izvor: Dnevna Gazeta/Il Giornale/ Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite