(VIDEO) VUČIĆ: Nema tu filozofije, priznaću nezavisnost Kosova ukoliko bude kompromisa!

(VIDEO) VUČIĆ: Nema tu filozofije, priznaću nezavisnost Kosova ukoliko bude kompromisa!

Po prvi put predsednik Srpske napredne stranke direktno je rekao da je spreman da prizna nezavisnost južne srpske pokrajine i prizna suverenitet narko-terorističkoj državi, nastaloj na genocidu i etničkom čišćenju Srba.

Srbija ne može da prizna nezavisnost Kosova ako ne dodje do kompromisnog rešenja – rekao je predsednik SNS Aleksandar Vučić u izjavi koja se direktno kosi sa Ustavom Republike Srbije.

Dogovor ne može da bude ispunjenje ciljeva jedne strane, a da srpska strana ne dobije ništa kaže predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić okupljenim novinarima.

„To bi trebalo da bude dogovor u kojem bi i jedna i druga strana podjednako izgubile, da bi obe strane podjednako dobile“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

„To je jedini način kako dogovor može da se postigne“, rekao je Vučić.

Naša pozicija nije nimalo laka… Albanci očekuju da dobiju potvrdu onoga što misle da su sasvim dobili. I ni na šta manje ne žele da pristanu jer ne žele da priznaju da im nikada neće biti konsolidovana država bez Srbije – rekao je Vučić u svom dobro poznatom maniru.

„Naravno da će najveći pritisak biti na Srbiju. Ali Srbija ne može da prizna nezavisnost ako ne dođe do kompromisnog rešenja. I nema tu filozofije velike. I može da nas muči ko god hoće“, poručio je Vučić.

Pogledajte i snimak obraćanja:

Izvor: Dnevna Gazeta/Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite