(VIDEO) ŠVEDSKI PROFESOR: Moramo da jedemo ljudsko meso, zbog globalnog zagrevanja!

(VIDEO) ŠVEDSKI PROFESOR: Moramo da jedemo ljudsko meso, zbog globalnog zagrevanja!

Možete li se zamisliti kao kanibali koji će jesti druge ljude u humanom cilju spašavanja planete od „klimatskih promena“? Upravo to je bila tema ozbiljne javne diskusije na televizijskom kanalu TV4.

Tokom emisije Eftr fem (Poslije pet) na kanalu TV4, predložena je ideja o jedenju drugih ljudi sa ciljem spasa zemlje od „klimatskih promena.“

Reč je bila o „Gastro samitu – budućnosti hrane“ u Stokholmu, gde klimatski histeričar po imenu Magnus Söderlund održava seminare o mogućnosti konzumiranja ljudskog mesa sa ciljem „očuvanja klime“.

„Što nas to najviše tera na instinktivnu reakciju gađenja kada govorimo o konzumaciji ljudskog mesa kako bi očuvali klimu?“ upitala je voditeljica Tilde de Paula.

Magnus Söderlund, inače profesor za oblast ljudskog ponašanja, odgovorio je:

„Prvo, to je da osoba koje će biti konzumirana mora biti mrtva.“

Jedan od problema je i da su mrtva tela generalno tabu. Pored toga, tabu je i sakaćenje mrtvog tela, kaže Söderlund.

On tvrdi kako je još jedan primer taj da su mnogi „poprilično konzervativni“ kada je u pitanju konzumacija nečega što nije uobičajeno, na primer, ljudi.

Söderlund je zaključio da će biti teško Šveđane naterati da postanu kanibali radi očuvanja klime, ali tvrdi da je sa stajališta održivosti važno diskutovati o različitim opcijama u budućnosti.

Izvor: TV4/Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite