(FOTO) VERSKA MRŽNJA? LGBT aktivisti oskrnavili ikonu Bogorodice na Gej maršu! Nadležni ne reaguju…

(FOTO) VERSKA MRŽNJA? LGBT aktivisti oskrnavili ikonu Bogorodice na Gej maršu! Nadležni ne reaguju…

Učesnici Gej marša u Beogradu izazvali su gnev hrišćanske zajednice skrnavljenjem ikona.

Parada ponosa je dugi niz godina nalazi na udaru optužba od strane svojih protivnika, da promoviše mržnju i netoleranciju prema pravoslavcima i hrišćanima uopšte.

Od prve organizovane parade u režiji SNS 2014. godine kada su nošeni transparenti mitropolita Amfilohija i patrijarha Ireneja sa seksualno eksplicitnim porukama, Gej marš u Srbiji navukao je na sebe etiketu netolerancije i od svojih protivnika, ali i dela gej zajednice koji ne žele održavanje parada niti da ih NVO predstavljaju u društvu.

Ovo godine na skupu su nošene modifikovane ikone Bogorodice sa zastavama LGBT pokreta, iako hrišćanska vera smatra homoseksualnost kao greh, što je očekivano izazvalo negativne reakcije većinske populacije i niz optužbi da se radi o verskoj mržnji dok država ne želi da zaštiti većinu koja postaje ranjiva grupa pred zakonima naše zemlje.

„Dok nas hapše za statuse na Fejsbuku, oni mogu da šire netrpeljivost bez kazni“, „Zamislite da je situacija obrnuta, da smo mi njih tako izvređali, sve televizije bi pričale o tome, a tužilaštvo bi bilo na nogama“ i „Zašto nisu stavili sliku Muhameda sa duginim bojama?“ – samo su neki od komentara ogorčenih građana.

Organizatori skupa nisu osudili ovakav potez i još uvek nije reagovao niko od nadležnih organa, a pored LGBT ikona pripadnici gej pokreta nosili su ikone svetaca i na čarapama.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite