Nemci postali manjina u Frankfurtu plaše se diskriminacije od migrantske većine…

Nemci postali manjina u Frankfurtu plaše se diskriminacije od migrantske većine…

Frankfurt je doživeo sudbinu Londona i postao prvi nemački grad u kojem su Nemci manjina.

51,2 posto stanovništva tog grada sada čine osobe imigrantskog porekla. Postoje velike razlike između Nemaca i doseljenika, kako u strukturi porodice, tako i u finansijskom statusu i zaposlenju.

Nemci imaju znatno manje dece i znatno veći broj samačkih stanova. Udeo siromašnih među imigrantima je znatno veći, kao i udeo nezaposlenih.

To se posebno odnosi na žene, koje su među imigrantskom populacijom manje zastupljenje među radnom populacijom. Dok je samo 59 posto njih zaposleno, sa druge strane, Nemica koje rade ima 78 posto.

Drugi nemački gradovi za koje se očekuje da će uskoro imati većinski imigrantsku populaciju su Augsburg i Štutgart. Oni bi se uskoro mogli priključiti društvu ostalih europskih gradova u kojima je domicilno stanovništvo postalo manjinsko, kao što su London, Amsterdam, Geneva i Brisel.

Vest o gubitku većine u Frankfurtu dočekana je sa zebnjom među Nemcima, a društvene mreže preplavili su statusi u kojima građani stiču svoju zabrinutost da bi u skoroj budućnosti mogli da postanu diskriminisana manjina.

Veliki broj Nemaca ističe da su kultura i običaji migranata drugačiji i boje se nametanja stranih vrednosti domaćem stanovništvu.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite