(VIDEO) ZEMLJA BEZ SUVERENITETA: Kineska policija patrolira ulicama Srbije i zavodi red…

(VIDEO) ZEMLJA BEZ SUVERENITETA: Kineska policija patrolira ulicama Srbije i zavodi red…

Strana policija patroliraće ulicama Srbije.

Prva zajednička patrola srpske i kineske policije počela je sa radom na nekoliko lokacija u Beogradu. Osim u prestonici, kineski policajci će sa srpskim kolegama patrolirati i u Novom Sadu i Smederevu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da će zajedničke patrole srpske i kineske policije kako tvrdi olakšati komunikaciju sa velikim brojem kineskih turista koji dolaze u našu zemlju, saopštio je MUP. Stefanović nije precizirao zbog čega si poslati policajci, a ne prevodioci.

„Zajedničke mešovite patrole biće raspoređene na više lokacija u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici, na Kalemegdanu, Trgu republike, novobeogradskom Bloku 70 i na aerodromu ‘Nikola Tesla'“, precizirao je Stefanović, koji je u Knez Mihailovoj ulici sa ambasadorkom Narodne Republike Kine Čen Bo prisustvovao prezentaciji početka rada zajedničkih patrola.

Objasnio je da su patrole formirane na osnovu sporazuma koji je u Beogradu potpisao sa ministrom javne bezbednosti Džao Kedžijem i dodao da će se, trenutno u pilot-projektu, šest policajaca iz Kine smenjivati u patrolama u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu.

„Naša dva naroda povezuje čelično prijateljstvo i Srbija nikada neće zaboraviti da je Kina bila uz nju u najtežim trenucima. Kina i danas snažno podržava naše vitalne nacionalne interese, a Republika Srbija apsolutno podržava politiku jedne Kine“, istakao je Stefanović.

Izvor: RTS/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite