POPULISTIČKI TALAS: Desničari preuzimaju Kanadu, ultra-liberal Trudo gubi izbore po anketama i niže skandale!

POPULISTIČKI TALAS: Desničari preuzimaju Kanadu, ultra-liberal Trudo gubi izbore po anketama i niže skandale!

Kanadski premijer Džastin Trudo raspisao je za 21. oktobar opšte izbore, nakon što je prethodno raspušten parlament.Odmah po raspisivanju izbora počela je i kampanja koja će trajati šest nedelja, a Trudo gubi u anketama. 

Ankete pokazuju da će ovo biti teška trka za Trudoa koji želi još jedan mandat. Poslednje istraživanje agencije Abacus Data vršeno između 6-og i 10-og septembra pokazuje da ekstremni liberala zaostaje za konzervativcima.

Abakus je objavio da konzervativci uživaju podršku 35% glasača, dok vladajući režim ima 33% podrške. Glavni rival Trudoa je lider Konzervativne stranke Endrju Šir.

Trudo ima krajnje liberalne gledišta i doneo je niz autoritatnih zakona o političkoj korektnosti kojima se zabranjuju brojne „fobije“ između ostalog i islamofobija koja istovremeno nije precizno definisana zakom, što je dovelo do straha da njegov režim klizi kao diktaturi jer takvi zakoni omogućavaju tumačenje po željama vlasti.

Premijer Kanade je takođe fanatični pristalica masovne migracije, što za opoziciju predstavlja ksenokratiju, to jest sistem koji se oslanja dovođenje novih glasača koji će u zameni za socijalnu pomoć davati glasove Trudou.

Anketa je vršena pre nego što je u javnost izašao skandal Trudo na kome je maskiran u crnca zbog čega je optužen da širenje rasističkih stereotipa.

Izvor: Dnevna Gazeta/ Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite