ODBORNIK SALVINIJEVE LIGE: Draga Greta, pogledaj malo srpsku decu na Kosovu njima je ukradeno detinjstvo!

ODBORNIK SALVINIJEVE LIGE: Draga Greta, pogledaj malo srpsku decu na Kosovu njima je ukradeno detinjstvo!

Draga Greta, blago tebi…

Govor maloletnog deteta koje nema završenu ni srednju školu u Ujedinjenim nacijama izazvao je brojna negodovanja širom sveta, dok neki ocenjuju da je u putanju instrumentalizacija dece zarad političkih ciljeva, drugi osuđuju razmaženost mlade Šveđanke.

Odbornika italijanske Lige u gradu Milanu i humanitarac Stefano Pavezi objavio je fotografiju srpske dece na Kosovu i Metohiji sa snažnom porukom, nakon agresivnog performansa Grete Tunberg aktivistkinje za klimatske promene iz Švedske koja je u toku govora u zgradi UN rekla da su joj svetski lideri navodno ukrali detinjstvo.

Iznad fotografije Pavezi je napisao:

Draga Greta, blago tebi jer kada zaplačeš slušaju te te moćni ljudi u svetu, blago tebi da te primaju u Ujedinjene Nacije. Blago tebi da možeš da putuješ brodovima i prelaziš mora. Blago tebi kad možeš da plačeš i kažeš, „ukrali ste mi detinjstvo“, ali to su prazne reči.

Blago onima koji  žele da veruju „u nešto“ i saosećaju se sa vama aktivistima.

Na ovoj slici su deca iz osnovne škole u srpskoj enklavi na Kosovu, koji žive u oronulim kućama okruženi mržnjom onih koji bi želeli da ih oteraju sa njihove zemlje, oni su nasmejani, a u rukama drže kao poklon sveske koje vrede pola dolara.

Jer draga Greta, dok ti okrećeš svet naglavačke, tvoji vršnjaci na Kosovu ne mogu da izađu iz enklava i nemaju vremena da u Ujedninjenim Nacijama o klimi, jer im je briga šta će da pojedu pre nego što odu naspavanja, najmoćnije članice UN su 1999. godine bombardovale njihove kuće i ubijale im roditelje.

Pročitajte još:
(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Migranti sa kapuljačama okružili starijeg čoveka, davili ga da otmu mobilni!
(VIDEO) IGNORISAN: Vučić pred praznom salom govorio da je Kosovo „problem“ za mlade i ekonomuju!
(VIDEO) GRAĐANI PLATILI: Za izložbu Marine Abramović dato pola miliona evra! Golitinja, krv i kosti…

Odbornik Lige Stefano Pavezi već dugi niz godina obilazi južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju u sklopu humanitarnih aktivnosti pomoći ugroženim Srbima u enklavama.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite