MUP: Marinika Tepić plasirala lažne vesti, Mohamed Dahlan nije na poternici Interpola…

MUP: Marinika Tepić plasirala lažne vesti, Mohamed Dahlan nije na poternici Interpola…

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da se Mohamed Dahlan ne nalazi na poternici Interpola. 

„MUP Republike Srbije obaveštava javnost da su apsolutno netačne tvrdnje predstavnice Saveza za Srbiju Marinike Tepić da se Mohamed Dahlan nalazi na poternici Interpola. U sistemu ove međunarodne policijske organizacije za ovim licem nikada nije bila raspisana poternica, niti se trenutno potražuje putem Interpola“, navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Narodna poslanica marinika Tepić je u Skupštini novinarima ponovila optužbe da je državni vrh sarađivao sa Dahlanom i njegovim najbližim saradnikom Adham Abo Madal koji su posredovali, kako tvrdi, u najštetnijim ugovorima za Srbiju vezani za Ujedinjene Arapske Emirate.

Istovremeno nije imala odgovore na novinarska pitanja da li poseduje zvaničan dokument o tome da se Dahlanovo ime nalazi na Interpolovoj poternici i, ako jeste, zašto nije bio uhapšen, jer on se pojavljuje na raznim međunarodnim konferencijama.

Tepić kaže da ne zna da je putovao i da se nada da će novinari to istražiti, a da to nije pitanje za nju, već za Aleksandra Vučića, Tužilaštvo, ministra Nebojšu Stefanovića i MUP.

Ona nije imala odgovor ni na pitanje – da li joj je poznato da su dvojica francuskih novinara dobila zabranu rada i novčanu kaznu zbog iznošenja lažnih vesti o Dahlanu.

Kako je rekla, ne može da se bavi dvojicom novinara u Francuskoj i Palestincima i da ima mnogo važnijih pitanja kao što je hapšenje Aleksandra Obradovića, zaposlenog u Krušiku.

Tepić navela da je pre sedam dana postavila vrlo konkretna pitanja Aleksandru Vučić o Dahlanu i njegovom najbližem saradniku za koje tvrdi da žive u Beogradu..

Kaže odgovore Vučića nije dobila, a da je Marija Obradović sve što je Tepić iznela nazvala ‘’naučnom fantastikom’’

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite