(VIDEO) USTANAK: Migranti napali kamenjem gradsku upravu i podmetnuli niz požara u Grčkoj!

(VIDEO) USTANAK: Migranti napali kamenjem gradsku upravu i podmetnuli niz požara u Grčkoj!

Gradonačelnik Samosa nasilje nazvao je „ustankom“, a od grčke vlade zatražio „hitno izvlačenje svih migranata sa ostrva“. Upozoravaju i da brojni među njima piju i izazivaju tuče.

Na grčkom ostrvu Samosu, na kojem je smešteno oko 6000 migranata, došlo je do prave pobune. Migranti su sa kamenjem u rukama pošli u pohod na središte grada i napali zgradu gradske uprave, podmećući požare. Razlog pobune bila je masovna tuča između sirijskih i afganistanskih migranata, koja je prerasla u opšti sukob i haos.

Inače, ostrvo Samos broji ukupno 33 hiljada stanovnika, a što se tiče prispele migrantske populacije, polovinu njih čine pridošlice iz Sirije i Afganistana, prenosi geopolitika.news

Sve je počelo kada su u gradskom parku istoimenog ostvskog kampa počele rasprave Sirijaca i Afganistanaca oko turske vojne operacije u Siriji, koje su ubrzo prerasle u pravo ratno poprište i svojevrsnu „antičku arenu“: tri su osobe teško ranjene, nastao je haos, a deo imigranata krenuo je prema centru grada sa kamenjem u rukama i podmećući požare.

Policija je uspela da odbije dva napada nasilnika, a požari su ugašeni.

Nakon ovoga su u gradu zatvorene sve škole i dečiji vrtići, a napetost se ne smanjuje jer se očekuju novi neredi.

I sam gradonačelnik nasilje nazvao je „ustankom“, a od grčke vlade zatražio „hitno izvlačenje svih migranata sa ostrva“. Upozoravaju i da brojni među njima piju i izazivaju tuče.

Izvor: geopilitika.news/narod.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite