EU LEGLO LOPOVLUKA: Centralnu banku EU, vodi žena osuđena u aferi do 404 miliona evra!

EU LEGLO LOPOVLUKA: Centralnu banku EU, vodi žena osuđena u aferi do 404 miliona evra!

Kristin Lagard postale je 1. novembrana čelnica Evropske centralne banke ECB, zamenivši dosadašnjeg predsednika Maria Draghija. Reč je o osobi koja je 2008. aktivno sudelovala u Aferi Tapie.

Lagard je prethodno vršila dužnost generalne direktorke Međunarodnog monetarnog fonda (IMF), ministrke finansija te ministrke poljoprivrede i ribarstva u vreme vladavine Nicole Sarkozija.

Godine 2016., Lagarde je osuđena za nezakonitu isplatu 404 miliona evra odštete tajkunu Bernardu Tapieu u vreme dok je bila ministrka finansija u Francuskoj.

Njena krivica bila je u tome što je 2007. odobrila pokretanje arbitražnog postupka u tom slučaju, iako ju je savetovana da to ne čini te je odustala od osporavanja odluke koju je donela arbitraža nakon čega je Tapieu protizakonito isplaćeno 404 miliona evra iz državnog proračuna, bez da je sproveden žalbeni postupak.

Iako je osuđena zbog nemara u celoj aferi, Lagard nije dobila ni dan zatvora, čak ni novčanu kaznu.

No, nakon što je sela na novu čelnu poziciju još jedne globalističke financijske institucije, Lagard je iznela još neke „sočne“ detalje o svojim stavovima. Portal Positive Money izneo je detaljnu analizu šta se može očekivati od Lagard na čelu ECB-a.

Uvereni samo da ECB može postići značajna dalja poboljšanja u rodnoj ravnoteži – kao i u raznolikosti svoje radne snage zajedno s nekoliko drugih pokazatelja.

Raznolikost znači privući sve talente iz svih sredina, i posvećivati se svim ljudima koji se tretiraju jednako – bilo na osnovi pola, rase ili nacionalnosti. Portal ne obrazlaže zbog čega su pol, rasa ili nacionalnost kavalifikacija da bi se obavljao neki posao, ali po svemu sudeći plan Lagard je da na radna mesta zapošljava ljude na osnovu porekla, a ne stručnosti.

„Raznolikost“ i „jednakost“ pretstavljaju tipične floskule globalista, Lagard je svoju dvoličnost odmah iskazala netolerancijom po različitih mišljenja naučnika kada su u pitanju „klimatske promene“. Naime, jedan od njenih glavnih ciljeva je u potpunosti eliminirati „ugljen dioksida“ iz ECB-ovog portfelja.

Iako je teorija o „klimatskim promenama“ danas osporena ECB je odabrala radikalan smer i pogazio neutralnost kakva bi se očekivala po ovom pitanju.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite