(VIDEO) Migrant razvalio vrata na autobusu, pa pljunuo šofera gradskog prevoza!

(VIDEO) Migrant razvalio vrata na autobusu, pa pljunuo šofera gradskog prevoza!

Na društvenim mrežama širom Evrope cirkuliše snimak na kome migrant razvaljuje autobus i pljuje šofera.

Ilustracija

Incidenti u kojima su vinovnici migranti postali su tabu tema na našem kontinentu, ipak aktivisti protiv migrantskog nasilja i dalje dele snimke i fotografije uprkos cenzuri društvenih mreža i pretnjama da će zbog toga ići na sud.

Najnoviji snimak ničim izazvanog nasilja, dogodio se u Belgiji jednoj od zemalja sa najvećim procentom migranata u kojoj je stacionirano i sedište Evropske unije.

Snimak stranje manje od minut, ali je zabeležio nedopustivo huligansko ponašanje i sakupio stotine hiljada pregleda. Po svemu sudeći migrant je želeo da izađe van autobuskog stajališta, što je izričito protiv propisa i ugrožava život učesnika u saobraćaju.

Nakon odbijanja šofer da otvori vrata, imigrant je počeo da nogom udara u vrata i razbio staklo. Šofer je zatim otvorio vrata, ali migrant nije momentalno izašao, već se okrenuo i pljunuo šofera.

 

AFERA: Portali za borbu protiv lažnih vesti lažu svoje čitaoce

Društvene mreže preplavile su i vesti namerno dizajnirane da opravdavaju nasilja i potstiču na masovnu migraciju, tako je ove godine protal FakeNews.rs u Srbiji objavio lažnu vest o napadu na tinejdžerku Sofi Johanson koja se odnosila na otužbe Šveđana da su napad počinili migranti, a zatim svoju lažnu interpretaciju pretstavili kao originialnu vesti i kritikovali je.

Nedeljnik Vreme, pozvao je na cenzuru portala koji prenose određeni tip vesti o migrantima, pozivajuči REM da uguši slobodan protok informacija kada su u pitanju migranta.

Istovremeno Fejsbuk je angažovao, senzacionalistički protal Faktograf.hr za proveru onoga šta oni smatraju za lažne vesti, a novinari Faktografa koje je firma Fejsbuk proglasila za „nezavisne“ istražitelje, nazivali su italijansku stranku Liga huškačima protiv migranata i iznosili netačne informacije o izvorima vesti.

Mediji seju mržnju prema evropskoj većini

Godinama unazad veliki mediji na zapadu, kao i mnogi u Srbiji šire mržnju i predrasude o većinskoj evropskoj populaciji kao diskriminatorima i mrziteljima.

Sistematsko širenje netrpeljivosti očito rezultira agresivnim ponašanjem ne-evropskih etničkih grupa, prema Evropljanima. Brojni su portali koji šire dezinformacije o ksenofobiji, rasizmu i islamofobiji, a cela jedna generacija odrasta izložena ovom vidu huškanja, što očito rezultira sve češćim incidentima i terorističkim napadima na našem kontinentu.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite