GRANICA ŠUPLJA KO ŠVAJCARSKI SIR: U Sloveniju ušlo 69% migranata više nego 2018. godine!

GRANICA ŠUPLJA KO ŠVAJCARSKI SIR: U Sloveniju ušlo 69% migranata više nego 2018. godine!

Slovenske poreske obveznike skupo koštaju ilegalne aktivnosti migranata i krijumčara.

Prošle nedelje u Slovenskom parlamentu održana je 12. sednica Odbora za unutrašnje poslove, javnu upravu i lokalnu samoupravu, na kojoj su članovi raspravljali o stanju sa neprekidnim upadima ilegalnih imigranata iz Hrvatske u Sloveniju.

„Je li doista normalno svake nedelje izveštavati o porastu ilegalnih prelazaka, govoreći kako na tom području nemamo problema? Razlog porasta ilegalne imigracije je slabo zaštićena granica,“ rekao je Zvone Černak, član Slovenske demokratske stranke (SDS).

Državni sekretar Sandi Čurin istakao je da je do kraja oktobra ove godine zabeženo 13.832 ilegalna prelaska granice, što je porast od 69% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, prenosi protal Demokracija.

Od toga su 9.442 ilegalna imigranta vraćena u susedne zemlje, većinom u Hrvatsku. Slovenske vlasti primile su 4.000 zahteva za međunarodnu zaštitu, što je takođe 11% više nego prošle godine.

Čurin je istaknuo i da je najveći deo ilegalne imigracije izveden kroz organizirani kriminal, pri čemu je u 277 slučajeva uhipšeno 395 krijumčara.

Portal Demokracija ističe kako se iz policijskih izveštaja jasno vidi da ilegalni imigranti koji su vraćeni u Hrvatsku iznova pokušavaju da se probiju do Zapada preko Slovenije, na što se troši veliki deo novca poreznih obveznika.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite