(VIDEO) Paravojne formacija u Sloveniji, teraju migrante sa vazdušnim puškama i sekirama!

(VIDEO) Paravojne formacija u Sloveniji, teraju migrante sa vazdušnim puškama i sekirama!

Obučeni u maskirne uniforme i naoružani puškama, slovenačka paravojna jeninica kreće se u formaciji kroz šumu duž hrvatske granice kojom patrolira preko pogranične zone, kuda u tu zemlju nepozvani ulaze migranti.

Ovako je Rojters opisao grupu Slovenaca oni dolaze na slovenačko-hrvatsku granicu da prate ilegalne migrante i krijumčarenje ljudi u njihovu državu.

Radi se o raznovrsnoj grupi koja, uključuje i nekoliko žena. Paravojnu grupu predvodi Andrej Šiško, koji takođe vodi desno orisjentisanu stranku Pokret Ujedinjena Slovenija.

On smatra da zvanična vlast Sloveniju ne štiti dobro od migrantske pretnje, pa je osnovao štajersku i kranjsku stražu. Članovi te grupe patrolirali su pred novinarima.

„Naša je dužnost da obezbedimo sigurnost u našoj zemlji“, rekao je Šiško. Aktivisti njegove grupe nose vazdušne puške koje su replike kalašnjikova.

Pre nego što je stigao na granicu, Sisko je poveo pripadnike svoje straže na trodnevni izlet, kampovanje, druženje i obuku na privatnom zemljištu u Kozjem kraj Podcetrteka. Sve je prijavio policiji, od koje je navodno dobio dozvolu, jer su aktivnosti u skladu sa zakonom. Operaciju je nazvao „Južni džep“.

Prošle godine Sisko je izazvao kontraverze u Sloveniji kada je na društvenim mrežama na Fejsbuku objavio snimke desetaka muškaraca, lica skrivenih iza crnih maski, od kojih su neki imali puške ili sekire u rukama, navodno tokom „vežbi“ na mariborskom Pohorju.

Operacija Južni žep USPELA!

Operacija Južni žep USPELA!

Gepostet von Andrej Šiško am Montag, 11. November 2019

„Predsednik izražava veliku zabrinutost zbog postojanja pomenute oružane grupe koja bi, prema rečima njenog lidera Andreja Siska, osigurala mir i red u zemlji i kontrolisala granicu. To je potpuno neprihvatljivo“, saopštio je tada predsednikov kabinet.

Sisko je bivši lider pristalica mariborskog fudbalskog kluba, a kao kandidat desnice našao se i na predsedničkim izborima u Sloveniji.

U vreme hrvatsko-slovenskog graničnog sukoba javno je na skupovima podržao „borca južne granice“ Joška Jorasa i želio da održi referendum protiv ulaska Hrvatske u NATO, ali odustao je nakon što se dogovorio da se sastane sa premijerom Borutom Pahorom.

BONUS VIDEO- Beograđanka svedoči o nasilju koje migranti vrše nad našim građanima u Savamaloj, napadima kamenicama, napastvovanju žena i naseljavanju migranata u Beograd po istom šablonu po kojem su se Albanci naseljavali na Kosovu:

Izvor: Index.hr/Dnevna Gazeta/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite