(FOTO) Ipak je gora od Maje Gojković, Marinika Tepića preletela 5 puta za dve godine!

(FOTO) Ipak je gora od Maje Gojković, Marinika Tepića preletela 5 puta za dve godine!

U najnovijem sporu između vlasti i opozicije čiji su poslanici češće preletali, Marinika Tepić je ipak odnela krunu i nije kao što to tabloidi prenose promenila „samo“ tri stranke, već je promenila 5 političkih opcija i to neverovatnim tempoma, za svega dve godine. Trik u fingiranoj statistici je u terminu „stranka“, jer je Marinika Tepić prelazila u pokrete i zasebne poslaničke klubove, koji na papiru nisu stranka, ali to nije relevantno jer su i oni izlazili na izbore i predstavljaju zasebne političke opcije. 

 

Maja Gojković više ne nosi krunu najvećeg preletača u Srbiji, a za samo 2 godine uspela je da je prevaziđe nova potpredsednica Stranka slobode i pravde.

Predsednica skupštine Maja Gojković je u svojoj karijeri dugoj 29 godina promenila 5 stranaka, ušla u 4 tuđe i jednom pokušala solo karijeru.

Narodna poslanica Marinika Tepić uspela je da promeni 5 različitih političkih struja za samo 2 godine, ono za šta je Maji Gojković bilo potrebno preko dve decenije bavljenja politikom. Da se prelatanje u Srbiji isplati, pokazuje podatak da će Tepićeva od relativno nepoznate poslanice za samo 2 godine postati vođa nove poslaničke grupe u parlamentu Republike Srbije.

Poslanica Marinika Tepić Čobanu, ponovo je promenila svoja politička gledišta i više nije nezavisni vanstranački poslanik već je funkcioner novoformirane Stranke slobode i pravde čiji je predsednik Dragan Đilas.

Tepićeva je 2017. godine napustila Ligu socijaldemokrata Vojvodine, preko koje je bila na funkciju Pokrajinske sekretarke za sport i omladinu, a tade je obavljala i funkciju potparola Čankove stranke.

Poslanica iz Pančeva je zatim odlučila da pređe u tabor Saše Jankovića gde je bila na funkciji člana izbornog štaba za predsedničke izbore, ali nakon poraza Jankovića na predsedničkim izborima nije dugo ostala pristalica Pokreta slobodnih građana pa je opet promenila stranku.

U istoj 2017. godini kada je napustila LSV, a zatim PSG Marinika Tepić Čobanu je preletela u Novu Stranku bivšeg premijera Zorana Živkovića.

Nakon sukoba sa Živkovićem Marinika Tepić po četvrti put menja tabor, pa postaje nazavisni poslanik i vanstranačka ličnost.

Poslanica je nakon raskola sa Živkovićem formirala novi klub „slobodnih poslanika“ u kojoj su bili ona, Živković i bivši poslanici DJB Aleksandra Čabraja, Jovan Jovanović i Sonja Pavlović. Ipak nezavisna karijera u klubu slobodnih poslanika opet nije zadovoljila apetite četrdeset-četvorogodišnju poslanicu, pa je prilikom formiranja Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa ponovo preletela i postala potpredsednica te stranke.

Prema pisanjima beogradskih medija, Marinika Tepić će od poslaničkog kluba „slobodnih poslanika“ formirati novu poslaničku grupu čiji će biti vođa, a poslanička grupa će biti pod pokroviteljstvom nove stranke Dragana Đilasa.

U ovom transferu Tepić će postati šef poslaničke grupe, a pored nje u njoj će biti poslanici koji su izašli iz DJB Ana Stevanović, Branislav Mihajlović, Jovan Jovanović, Sonja Pavlović.

Poslednjim prelatanjem Marinika Tepić uspela je da se izjednači sa Majom Gojković koja je takođe imala 4 stranke i jednom pokušala nezavisnu političku karijeru, tako da poslanice imaju identičan rekord sa četiri stranke i jednim pokušajem samostalne karijere, ali se drastično razlikuju u vremenu koje im je bilo potrebno da promene svoju orijentaciju.

Gojkvićeva je karijeru počela u SRS, zatim osnovala Grupu građana Maja Gojković, nakon čega je usledilo preformiranje GG u Narodnu Partiju čiji je bila predsednik, da bi kasnije prešla u URS, a sada je funkcionerka SNS. Ipak preletanja Maje Gojković su se odvijala u dužem vremenskom periodu, dok je Tapićeva uspela da promeni isti broj struja za samo 2 godine od 2017. do 2019. godine.

Ukoliko gledamo vremenski period aktivnog preletanja Tepiće ponovo pobeđuje, naime Maja Gojković je svojih 5 preletanja izvela za 6 godina, dok je Tepić promenila 5 opcija za samo dve godine preletanja, a u jednoj godini 2017-oj promenila je čak 3, počela je godinu u LSV, zatim bila deo izbornog štaba Saše Jankovića (PSG) da bi godinu završila preletanjem u Novu Stranku Zorana Živkovića. Pored toga pitanje je da li je broj prelazaka Maje Gojković 5 ili objektovno četiri.

Imajući i vidu da su dve opcije Gojkovićeve bile GG Maja Gojković koja je kasnije postala Narodna stranka, pa se ne može govoriti o pravom preletanju jer je ista organizacija samo promenila ime i radi se o samo jednoj opciji.

Ove političarke su neko vreme bile na vlasti, a povremeno prelazile iz jedne opozicione stranke u drugu stranku opozicije, ali su se očito ovajdile preletanjem i svaki put poboljšale sopstveni položaj.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite