OKUPIRAJU ZGRADE: Migranti razvalili zid i uselili se u objekat 100 metara od Vlade, pale vatru…

OKUPIRAJU ZGRADE: Migranti razvalili zid i uselili se u objekat 100 metara od Vlade, pale vatru…

Vojna zgrada u Balkanskoj ulici, smeštena odmah pored Finansijskog parka, napuštena je već osam godina, ali iako je katanac stavljen na nju, od početka migrantske krize postala je novo ilegalno prebivalište za ekonomske migrante.

Pored nekoliko prihvatilišta na teritoriji Srbije, u nedostatku kapaciteta, ili pak odbijanja pomoći, migranti pribegavaju samostalnom pronalasku svog smeštaja. Dok neki biraju hostele, drugi obližnje parkove, ima i onih koji naseljavaju napuštene zgrade.

Takav slučaj je i sa vojnim objektom u Balkanskoj ulici, koji se nalazi na svega 100 metara od zgrade Vlade Srbije, a spoljašnji zid naslanja se na park koji se nalazi iza nje.

Problem možda i ne bi nastao da je napušteni objekat stambeni, a ne vojni i zapečaćen.

Migranti su do svog novog smeštaja došli probijajući jedan od spoljašnjih zidova, a na apele policiji da reaguju na ovaj problem, građani su dobili odgovor da oni nisu nadležni.

– Za njih je nadležan sektor u okviru MUP-a koji se naziva Uprava za strance. Što je nelogično jer je ta uprava zadužena za one koji su legalno tu. Ne možete njih napraviti legalnim migrantima ako ih samo slikate i date im neki papir – objašnjava upravnik obližnje zgrade Petar Radojčić.

Pročitajte još: 
(VIDEO) SKANDAL TRESE NEMAČKU: Za 250 evra iznajmljivali pedofilima, decu po vrtićima!
(VIDEO) GRAĐANI PRIMORALI VLAST: Počela je akcija iseljavanje migranata iz Šida!
OČAJNI APATINCI MOLE DRŽAVU: Plašimo se, zaštite nas od migranata! Zašto diraju našu decu i žene?

Kako objašnjava Radojčić, nakon mnogih poziva policija je izašla na lice mesta, ali sve što su mogli da zaključe jeste to da nije bilo nikoga u zgradi. Njegova priča ipak je nešto drugačija.

– Komšije kažu da su tokom noći iz zgrade viđali i vatru, takođe vidite da je već postojala jedna rupa u zidu, koju smo zagradili, a onda su migranti napravili drugu – ističe Petar.

Samo prethodne noći, kaže da je izbrojao stotinak migranata, a prema njegovom zaključku sve su muškarci od tinejdžerskih do srednjih godina.

Ne osporava činjenicu da nisu nasilni prema sugrađanima, ali su problem jedni po druge.

– Ne mogu da kažem da smo imali probleme sa njima, ali se oni međusobno svađaju, a te svađe prerastaju i u tuču – objašnjava Radojčić.

Reporteri obišli su juče zgradu, a na ulazu su ih sačekali nadležni iz Ministarstva odbrane.

– Upravo je Vojna policija obišla objekat i uhapsili smo troje migranata. Sada je zgrada prazna, proverili smo sve spratove. Bilo ih je oko dvadesetak. Imali su šansu da napuste zemlju u roku od tri dana, a sada će im biti suđeno jer to nisu učinili – rekli su oni.

Ipak, upravnik stanara nije saglasan sa brojkom koji su oni naveli, jer kako kaže, prošlu noć izbrojao je njih 100 kako izlaze iz zgrade, a pribojava se da će se brzo vratiti.

BONUS VIDEO- Beograđanka svedoči o nasilju koje migranti vrše nad našim građanima u Savamaloj, napadima kamenicama, napastvovanju žena i naseljavanju migranata u Beograd po istom šablonu po kojem su se Albanci naseljavali na Kosovu:

Izvor: Blic/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite