(VIDEO) VELIKA RACIJA: Preko sto ilegalnih migranata izbačeno iz Šida!

(VIDEO) VELIKA RACIJA: Preko sto ilegalnih migranata izbačeno iz Šida!

Uprkos višemesečnom nereagovanju vlasti, revolt građana Šida ogorčenih nasiljem kojim su bili izloženi urodio je plodom. 

U Šidu sprovedena akcija izmeštanja migranata. Kako je juče i najavljeno migranti koji nisu zvanično u sistemu, smešteni u Prihvatne centre u Opštini Šid su evidentirani i dislocirani van Šida. Najveći deo njih se nalazio na prostoru Grafosrema. U pratnji nadležnih službi ilegalni migranti su izmešteni ka drugim prihvatnim centrima.

Pred zoru jake policijske snage u prisustvu lica iz komesarijata i Opštine Šid izvršile su izmeštanje ilegalnih migranata koji su bili locirani u napuštenim objektima na području Šida. Najviše ih je bilo upravo u objektima nekadašnjeg Grafosrema. Saglasnost od strane vlasnika objekta je data nadležnim službama da se akcija sprovede.

Oko 150 lica je prvo privedeno u policijsku stanicu Šid na evidentiranje a potom su isti uredno smešteni u autobuski prevoz. Iz Šida su dislocirani u druge sredine koje poseduju prihvatne centre za migrante koji su sada u sistemu.

Pored toga što su lica koja su nelegalno boravila na području Šida izmeštena objekti u kojima su boravili biće ili privedeni nameni od strane vlasnka ili uklonjeni ističu nadležni. Za početak preduzeća u nadležnosti lokalne samouprave očistila su prostor. Nevladine organizacije koje su pomagale ilegalan boravak migranata su o tome obaveštene.

U narednom periodu pojačano će se kontrolisati kretanje migranata na području Opštine Šid. Svi koji budu legitimisani i utvrdi se da nisu u legalnim tokovima sprovešće se identičan postupak izmeštanja.

Nije poznato koliko je građane Srbije koštala celokupna akcije izmeštanja nepozvanih migranata.

Od jutros snage policije su uočene u blizini Grafosrema. U pratnji nadležnih službi ilegalni migranti se iz Šida izmeštaju u druge prihvatne centre.

Izvor: Sremske novine/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite