OTKRIVAMO: Predsednica EU komisije je dokazano plagirala 43% doktorata! Pre politike bila samo domaćica, ali je bespogovorno lojalna Merkelovoj…

OTKRIVAMO: Predsednica EU komisije je dokazano plagirala 43% doktorata! Pre politike bila samo domaćica, ali je bespogovorno lojalna Merkelovoj…

Naslednica Žank Klod Junkera buće žena koja se u životu nije bavila ničim osim politikom, a pre ulaska u stranku Angele Merkel bila je domaćica. Radi se o ženi koja je jedina neprekidno bila ministarka u toku vladavine Angele Merkel. Pored toga komisija koja je proučavala njen doktorat otkrila je da je plagirano ni manje ni više nego 43% sadržaja.  

Evropski parliament podržao je sa 461 glasom „za“, 157 glasova „protiv“ i 89 „uzdržanih“ novi saziv Evropske komisije.

Evropska komisija, na čelu sa predsednicom Ursulom fon der Lajen, započeće svoj petogodišnji mandat 1. decembra.

Lajen: Upravljanje migracijama, jačanje spoljnih granica EU..

Tokom predstavljanja programa nove Evropske komisije Ursula fon der Lajen je među prioritete svog tima za narednih pet godina ubrojala i upravljanje migracijama, jačanje spoljnih granica EU i bolju unutrašnju bezbednosti Unije.

Fon der Lajen je upozorila da migracioni tokovi ka EU neće ”nestati” i da EU mora da nađe ”human i efikasan” put za njihovo upravljanje.

Plagijator, kome je jedina karijera bila politika!

2015 godine istraživanje doktorata Ursile fon der Lajen pokazalo je da njena doktorska teza sadrži 43.5% plagijatorskog sadržaja, a brojni akademici kao što su Derhard Danemann i Volker Rieble optužili su novopečenu liderku EU da je platirala doktorat.

Istraga koja je završena 2016. godine pokazala je da doktorat zaista sadrži plagirani sadržaj, ali je komisija odlučila da ga ne poništi jer kako su tvrdili ne postoji dokaz da je imala nameru da plagira materijal.

Pre ulaska u CDU stranku autoritarne kancelarke Angele Merkel, Lejen nije imala zapaženu karijeru već je bila domaćica. Ipak uz bespogovornu lojanost stranci uspela je da dođe do položaja ministarke.

Zeleni u EP protiv mađarskog komesara za proširenja

Evropski Zeleni ne mogu da podrže novu Evropsku komisiju Ursule fon der Lajen, poručila je kopredsedavajuća grupom Zelenih u Evropskom parlamentu Franciska Marija Ska Keler.

Kao jedan od razloga, Keler je navela protivljenje njene grupe postavljanju mađarskog komesara da bude zadužen za resor proširenja.

Evropski parlament u podne glasa o novoj Evropskoj komisiji

Evropski parlament glasaće danas u podne o sastavnu nove Evropske komisije na čelu sa Ursulom fon der Lajen, a ako dobije ”zeleno svetlo” parlamenta vlada Evropske unije počeće svoj petogodišnji mandat 1. decembra.

Evropski parlamentraci će na plenarnom zasedanju glasati za davanje mandata celoj Evropskoj komisiji uključujući i predsednicu Ursulu fon der Lajen, šefa diplomatije EU Žosepa Borela i 25 nominovanih komesara.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite