SRBIJA U HAOSU: Migranti preplavili Kanjižu, opština traži hitno pojačanje policije!

SRBIJA U HAOSU: Migranti preplavili Kanjižu, opština traži hitno pojačanje policije!

Zbog povećanog broja migranata na severu zemlje, kanjiška opština zatražila je od MUP-a da što pre poveća broj policijskih službenika u najsevernijoj opštini u Srbiji. Građani Kanjiže navode da migranti nisu napadali lokalno stanovništvo, ali da su ipak zabrinuti.

Od 300 do 500 migranata svakodnevno se kreće u naseljima blizu srpsko-mađarske granice — Kanjiži, Horgošu i Martonošu. U strahu od nepoznatih ljudi, građani su počeli da se samoorganizuju, tvrde u kanjiškom Štabu za vanredne situacije, prenosi RTS.

„Migranti ulaze u napuštene kuće, stare zgrade, čak i neke institucije. Roditelji već vode svoju decu u školu, ne smeju da ih puste same“, kaže koordinator za migrante Opštine Kanjiža Robert Lacko.
Lacko smatra da je jedino rešenje povećanje prisustva policije u naseljima čime će se, kako očekuje, obezbediti mir i bezbednost građana.

Građani Kanjiže navode da migranti nisu napadali lokalno stanovništvo, ali ističu da su ipak zabrinuti.

Centar Kanjiže pun je migranta koji žele da se domognu zemalja Evropske unije.

Jedan od njih kaže da je prisiljen da spava na ulici jer nema novca. Želi da ode u Nemačku, ali ne zna kako da pređe granicu.
Drugi napominju da žele u Francusku ili Holandiju i nadaju se da će ipak uspeti da uđu u Mađarsku.

Prema podacima mađarske policije, juče i danas privedeno je šezdesetak ilegalnih migranata u županijama koje se graniče sa Srbijom.

Svi su vraćeni u prihvatne centre na mađarsko-srpskoj granici. Vrata tih centara otvorena su samo prema Srbiji.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite