Glumica Nataša Ninković: Nevaspitano je da pitaš nekoga zašto nema decu

Glumica Nataša Ninković: Nevaspitano je da pitaš nekoga zašto nema decu

Film koji je već osvojio srca festivalske publike „Ajvar“ premijerno će biti prikazan domaćoj publici, u dva bioskopa u Beogradu i to u sredu 11. decembra.

Posle pedesetak filmskih I televizijskih ostvarenje, Nataša Ninković je odigrala maestralno ulogu Vide, za koju glumica ističe da je pomalo opsesivno kompulsivna osoba koja svoje probleme prevazilazi potiskivanjem. “To je žena koja je samosvesna, ali nema snage da prihvati i da izgovori istinu i kada to učini, nastavlja dalje kao da ništa nije ni rekla. I ona taj teret vuče tako sa sobom.“

Nataša ističe da joj je lik Vide bio jako inspirativan za rad, ali priznaje da se uplašila da sam uvod predugo traje, da se ljudi neće poistovetiti sa Vidom. “Prva scena kod psihologa je za mene bila jako značajna, jer se tu najbolje vidi kako Vida ne imenuje stvari.

Teško mi je bilo da raščlanim tu scenu i kada sam shvatila kako zapravo moj lik funkcioniše, da Vida ne funkcioniše kao recimo Nataša, to jest ja, koja nazivam pravim imenom situacije i stvari, onda mi je bilo lako. U tom procesu je važno da se uđe u psihologiju lika, posle ide samo od sebe i to je jako inspirativno i puni glumca radošću, a ne umorom“, ističe za B92 Nataša Ninković.

“Film je postavljen iz ženske vizure, a donekle se i dotiče teme materinstva. Prisutna su očekivanja sredine, roditelja, prijatelja. Kod nas se još uvek ne poštuje nečija intima i sopstveni izbor. Kod nas se ne smatra nevaspitanim da ti neko priđe i pita – što nemaš decu, koliko zarađuješ, da te oceni po sopstvenim aršinima da li si uspeo ili nisi“, govori Nataša Ninković.

Izvor: B92

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite