NENAD JEZDIĆ: Srpske devojke su najlepše, šteta što se oblače kao kurve!

NENAD JEZDIĆ: Srpske devojke su najlepše, šteta što se oblače kao kurve!

Puno buke se diglo oko izjave Nenada Jezdića o tome kako se devojke u Srbiji oblače kao kurve, pa su se mnogi ponadali da je ta izjava maliciozno izvučena iz konteksta po starom dobrom običaju većine medija u Srbiji. I jeste, izvučena je – ali problem je u tome što u kontekstu zvuči još strašnije.

– Priča čovek danas, bila je ekskurzija, maturantska u Italiji, i znate šta su Italijani rekli za našu decu, srpsku? Za naše devojke? Jako su lepe, šteta što su kurve! Obučene su kao kurve. Molim te napiši to.

Ne mora to Italijan da nam kaže, ja to vidim. A zašto? Pa muškarci to vole. Navukli su se na jeftine i drečave plastične igračke – rekao je Jezdić.

– Izvinjavam se, ali ja rakiju čuvam u hrastu i u prohromu – plastika je prevaziđena, a i otmenije je. Gde je tu život, gde je muškost, gde prilježnost, gde su materinski i očinski instikti nestali?

U golom pupku, u pirsingu, „buši… buši… samo buši… ha-ha-ha-ha…“, kaže onaj deda u filmu?

– To su rat i borba od malopre. Opšti rat. Žene i majke koje vode rat na svoj način. To su one majke, svete, one koje su čekale svoje muževe, svoje braniče i koje su produžile ovaj narod. Gde su sad te majke?

Gde su sad i koje su to majke koje će svoju decu i sinove da vaspitaju? Kako mislimo mi da opstanemo? To je sveti rat, rat nad ratovima koji mi moramo da dobijemo.

(Espreso.rs/ Noizz)

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite