Norveška daje 230.000 evra Muslimanima, da preobrate crkve u džamije!

Norveška daje 230.000 evra Muslimanima, da preobrate crkve u džamije!

Projekat preobraženja objekata hrišćanske verske zajednice u džamije je u punom jeku, uz blagoslov norveških političara.

Kjel Ingolf Ropstad lider norveške centrističke partije odobrio je projekat od 100.000 evra u kome će radikalna islamistička grupa preobratiti crkvu staru preko 100 godina u džamiju. U predhodnim projektima dodeljeno je 70.000 sa istom namerom konverzije u džamiju, 20.000 evra u mestu Skien i 30.000 evra za islamski centar u Oslu.

Novac će otići Islamskom kulturnom centru, organizaciji koja ima nekoliko džamija u gradovima Drammen, oslo i Mjodnalen koje se koncentrišu na decu koja mogu i da prespavaju u verskom objektu ukoliko žele prenosi Aftenposten.

Ovo nije prvi put da Ropstad dodeljuje velike svote novca za islamske grupe. U prošlosti Islamski kulturni centar, koji ima samo 3.775 registrovanih članova dobio je 70.000 evra da preobrati crkvu u mestu Stavanger u džamiju.

Rosptad je takođe dodelio 20.000 evra za konverziju hrišćanskog objekta The way, koji je služio za molitve u džamiju. Radilo se o objektu u mestu Skien.

Pod istim tipom granta, Sondre Nordsmand distriktu glavnog grada Osla, muslimanski centar dobio je 30.000 evra.

Izvor: Dnevna Gazeta/Aftenposten

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite