„Migranti nas napadaju pajserima i šrafcigerima“, svedoči dugogodišnji inspektor Duško Mirković…

„Migranti nas napadaju pajserima i šrafcigerima“, svedoči dugogodišnji inspektor Duško Mirković…

Inspektor u penziji Duško Mirković odlučio je da razbije tišinu i medijski mrak kada je u pitanju migrantsko nasilje. 

Migranti onstantno uništavaju i pljačkaju imovinu stanovnika pljevaljskih pograničnih sela koja gravitiraju prema BiH odnosno Republici Srpskoj.

Iako je ovaj problem prisutan odavno, provale kuća su postale sve češće i stanovnici ne znaju kako da se izbore sa tim. Dušku Mirkoviću iz sela Metaljka, čija se kuća nalazi na samoj granici sa Bosnom, već deseti put migranti su provalili u kuću i pokrali stvari.

– Konstantno sam obaveštavao nadležne, policiju i javnost, ali sve se vrti ukrug i ništa, ni počinilaca, a što je najgore ni volje niti htenja da se otkriju – ogorčen je penzionisani policijski inspektor Duško Mirković, koji živi u Baru, a u rodno selo redovno dolazi da održava imanje.

Prema rečima Mirkovića migrante je neko pre tri dana dovezao u selo Buriće, a onda su oni peške nastavili prema selu Metaljka i dalje prema granici i Opštini Čajniče koja se nalazi u Republici Srpskoj.

– Oni su usred bela dana otišli do moje kuće i sa šrafcigerima i pajserima odvalili ulazna vrata. Prethodno su polomili prozor na podrumu. Odvalili su dva katanca sa rezama, najverovatnije udarcima nogom u vrata, i treću bravu i ušli u hodnik. Zatim su odvalili brave na vratima i ušli u dve sobe i izvršili premetačinu. Šta su sve odneli zasad je nepoznato – kazao je Mirković.

Mirković ističe da nadležni kažu da nema elemenata krivičnog dela, koje se goni po službenoj dužnosti. Već da je reč o oštećenju tuđe stvari i da ga upućuju da privatno goni N.N. lice, migranta kome ni policija ne može da utvrdi identitet.

NVO koje podržavaju masovnu migraciju nisu osudile kontinuirano nasilje migranata niti ponudile rešenje za ovaj gorući problem.

Izvor: Srbijadanas.com/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite