TO JE TA HUMANOST: Političarka u Sloveniji, na sudu zbog šverca imigranata! Evo koliko je para uzimala…

TO JE TA HUMANOST: Političarka u Sloveniji, na sudu zbog šverca imigranata! Evo koliko je para uzimala…

Lidija Mavretič, bivša kandidatkinja slovenskih Socijaldemokrata za Evropski parlament, optužena je da je 26. jula ove godine sudelovala u krijumčarenju pakistanskih imigranata iz Hrvatske u Sloveniju, pod lažnim imenom „Tania“, a pritom je po osobi naplaćivala 200 evra.

Optužnica, je podignuta pre mesec dana protiv Mavretičeve, njenog partnera Marka Hraniloviča i pakistanskog imigranata Kake Alija, javljaju Slovenske novice.

U Hranilovičevom automobilu, kojeg je zaustavila slovenska policija, otkriveno je sedam Pakistanaca koji su za prevoz od Bosne i Hercegovine, preko Hrvatske do Slovenije, ukupno platili između 2600 i 3000 evra.

Mavretič je takođe dan pre sprovođenja akcije telefornirala Aliju kako bi ih ovaj prevezao do granice sa Italijom te je odredila cenu za svoj deo posla: 200 evra po osobi.

Na suđenju koje je u toku, Lidija Mavretič, bivša kandidatkinja levičarskog SD-a na izborima za Evropski parlament 2004. godine, izjavila je kako su „muški bili znojavi, mokri, prljavi, smrdljivi i vidno umorni.“

Prema njenim tvrdnjama, na „taksi uslugu“ ju je nagovorio 23-godišnji pakistanski imigrant Kaka Ali, koji živi u Ljubljani.

Za svakog od imigranata, Mavretič je naplatila 200 eura, a pritom se predstavila kao „Tania“, što ukazuje da je itekako bila svesna počinjenja kaznenog dela.

Izvor: Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite