Muslimani ustali protiv Milogoraca i stali na stranu Srba!

Muslimani ustali protiv Milogoraca i stali na stranu Srba!

Muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević kazao da je javnost uznemirila mogućnost da se ovim zakonom otvara mogućnost da imovina Islamske zajednice, vakufska imovina muslimana može postati državno vlasništvo, sa čim se on u potpunosti ne slaže

Poslanici Crne Gore, nakon što su pohapšeni poslanici Demokratskog fronta, usvojili su Zakon o slobodi veroispovesti kojim se predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata koji su izgrađeni do decembra 1918. godine, što je izazvalo burne reakcije.

Muftija sandžački hfz. Abdurahman ef. Kujević kazao da je javnost uznemirila mogućnost da se ovim zakonom otvara mogućnost da imovina Islamske zajednice, vakufska imovina muslimana može postati državno vlasništvo, sa čim se on u potpunosti ne slaže.

– Mi ćemo ostati pribrani, stabilni i ljudi koji će brinuti o vitalnim i ključnim interesima Bošnjaka, muslimana opšenito ali i svih građana. Svim raspoloživim, legalnim metodama poštujući zakone države u kojoj živimo borit ćemo se da sačuvamo interes muslimana.

Želim da pozovem vjernike da ne nasjedaju na veoma učestale provokacije koje se ovih mogu čuti i da budu stabilni i čvrsti na braniku svojih prava.

– Zakonom je predviđeno kako su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, i za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica.

Precizirano je kako će se u pogledu postojanja dokaza o činjenicama primenjivati dokazna sredstva i pravila dokazivanja u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i supsidijarno Zakonom o parničnom postupku.

(Tanjug)

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite