MIROVIĆ: Sramota je da Vučić i Dačić nisu uputili čak ni protestnu notu Podgorici!

MIROVIĆ: Sramota je da Vučić i Dačić nisu uputili čak ni protestnu notu Podgorici!

Decenijsko upražnjavanje švercerske politike, o čemu ovih dana pišu i nemački mediji, je kod gospodina Đukanovića dovelo do nove – neronovske faze progona hrišćana i crkve, kao i izazivanja sukoba u sopstvenoj zemlji.

Profesor dr Dejan Mirović prokomentarisao najnovija dešavanja u Crnoj Gori, a koja se tiču anticrkvenoh Zakona o slobodi veroispovijesti koji je pre nekoliko dana izglasan od strane poslanika vladajuće partije.

„Decenijsko upražnjavanje švercerske politike, o čemu ovih dana pišu i nemački mediji, je kod gospodina Đukanovića dovelo do nove – neronovske faze progona hrišćana i crkve, kao i izazivanja sukoba u sopstvenoj zemlji“, kaže Mirović za naš portal.

On dodaje da za razliku od Đukanovića koji je upropastio sve što je nasledio od prethodnika, mitropolit Amfilohije je podigao skoro 600 crkava.

„Sramotne su reakcije srpskih vlasti, posebno Vučića i Dačića koji ni protesnu notu ne smeju da napišu svojim partnerima u Podgorici, već se proglašavaju nenadležnim za sopstveni narod. Zajednička ideologija i prijatelji poput Bebe Popovića su ocigledno važniji od srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori“, zaključuje Mirović.

Podsetimo, Zakon, kojem se žestoko protivi većinska Crna Gora, na čelu sa mitropolitom Amfilohijem, usvojen je glasovima vladajuće koalicije (DPS, SD, Liberalna partija, Bošnjačka stranka, Hrvatska građanska inicijativa i Forca) i tri poslanika SDP-a.

Izvor: IN4S

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite