(VIDEO) PROCURELI NOVI DOKAZI: Vučić naseljava migrante u nove gradove, razrađen plan kolonizacije!

(VIDEO) PROCURELI NOVI DOKAZI: Vučić naseljava migrante u nove gradove, razrađen plan kolonizacije!

Kako su migranti počeli da se naseljavaju u srpsko zakonodavstvo?

– Narodna skupština Republike Srbije užurbano prilagođava srpsko zakonodavstvo kako bi migranti mogli da se u Srbiji obrazuju, zapošljavaju i stambeno zbrinjavaju van kolektivnog smeštaja. Zakonske izmene koje su već usvojene ili se nalaze u skupštinskoj proceduri, a o kojima se u medijima gotovo ništa ne može videti, najbolji su dokaz za ove naše tvrdnje.

Samo u tekućem mesecu decembru usvojeno je nekoliko zakonskih izmena kojima se obezbeđuju razne olakšice za migrante i sufinansiraju projekti namenjeni njihovom zbrinjavanju u Srbiji. Sve ovo od ranije prati usvajanje lokalnih akcionih planova u lokalnim samoupravama širom Srbije, koji tretiraju „unapređenje položaja migranata u potrebi bez utvrđenog statusa i tražilaca azila za period do 2021. godine“, i to u sredinama u kojima trenutno uopšte nema migranata, rekli su u četvrtak 26. decembra na vanrednoj konferenciji za medije u Skupštini Srbije, narodni poslanici Dveri, Boško Obradović, Ivan Kostić i Dragan Vesović.

Zatim su postavili nekoliko važnih pitanja vezanih za interes građana Srbije.

– Zašto su sve lokalne samouprave u Srbiji dobile nalog da donose lokalne akcione planove o „unapređenju položaja migranata u potrebi bez utvrđenog statusa i tražilaca azila za period do 2021. godine“, takođe u istom paketu sa rešavanjem problema naših izbeglica?

– Da li je tačno da je Vlada Srbije potpisala ugovor sa Vladom Austrije o vraćanju nazad u Srbiju svih onih migranata koji ne mogu da dobiju azil u Austriji, kao što tvrdi bivši austrijski ministar unutrašnjih poslova Herbert Kickl, i da li postoje isti ovakvi ugovori sa drugim zemljama zapadne Evrope?

-Da li je tačno da je u novi Zakon o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje uvršten novi član kojim se smanjuje osnovica doprinosa za zaposlene i za poslodavce za tzv. „novonastanjenog obveznika”, kao i da se ovi nedostajući doprinosi za obavezno socijalno osiguranje za ova „novonastanjena“ lica plaćaju iz budžeta Republike? Na koga se to odnosi?

-Da li je tačno da je novim sporazumom o finansiranju između Republike Srbije i Nemačke razvojne banke KFW iz Frankfurta, Radna grupa Vlade Srbije za rešavanje problema mešovitih migracionih tokova povukla finansijska sredstva u iznosu od 12 miliona evra radi finansiranja investicija u cilju unapređenja socijalne infrastrukture u jedinicama lokalne samouprave koje su pogođene migrantskom krizom?

-Da li je Vlada Srbije Zaključkom broj 48-10328/2016 od 27. 10. 2016. godine ovlastila ministra Aleksanra Vulina, da u ime Vlade, kao zastupnika Republike Srbije, potpiše pomenuti ugovor sa Nemačkom razvojnom bankom?

-Da li je tačno da se kroz pomenuti ugovor Republika Srbija obavezala da će u navedenom programu učestvovati sa 10 miliona evra?

-Da li Kancelarija Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima ova sredstva koristi za obnovu i izgradnju građevinskih objekata javne namene i o kakvim se objektima za zbrinjavanje migranata radi?

-Da li je upravo u skupštinskoj proceduri Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o upravljanju migracijama koji je podnela Vlada 25. novembra 2019. godine i da li se ovim zakonskim izmenama tzv. upravljanje migracijama prvi put javno dovodi u vezu sa ekonomskim razvojem i populacionom politikom?

-Koliko je SNS zaradila od autobuskog prevoza migranata od Preševa do Subotice u proteklih osam godina preko firme LASTRA iz Lazarevca i kakva je uloga generala Slobodana Malešića, pomoćnika direktora Policije Vladimira Rebića, u ovom poslu? Koliko su naplaćivane autobuske karte za migrante? Ko je zabranjivao patrolama saobraćajne policije da zaustavljaju i kontrolišu ove autobuse? Da li iza svega stoji Kabinet ministra policije Nebojše Stefanovića?

-Da li je tačno da su samo u 2018. godini 142 migranta izvršila 101 krivično delo u Beogradu, Vranju, Valjevu, Novom Pazaru, Somboru. Subotici, Kikindi i Sremskoj Mitrovici, dok su u 2019. godini broj počinilaca krivičnih dela među migrantima povećao na 162 a broj učinjenih krivičnih dela na 113, dok broj prekršaja nije poznat?

-Da li je posle krijumčarenja droge, krijumčarenje ljudi-migranata najveći kriminal u Srbiji danas? Da li je tačno da je samo od januara do novembra 2015. godine otkriveno 358.885 ilegalnih migranata? Da li je tačno da je MUP samo u 2016. godini podneo 349 prijava protiv 604 osumnjičena za 386 krivičnih dela krijumčarenja? Da li je tačno da je samo 2017. godine u više od sto akcija uhapšeno 114 krijumčara?

Izvor: Srbin.info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite