SADISTIČKA OSVETA EU: Salviniju će se suditi da za kidnapovanje migranata, jer nije hteo da ih primi ilegalno u Italiju!

SADISTIČKA OSVETA EU: Salviniju će se suditi da za kidnapovanje migranata, jer nije hteo da ih primi ilegalno u Italiju!

Sadistička osveta globalista, usmerena protiv lidera opozicije Matea Salvinija. 

Specijalni tribunal u Italiji izdao je preporuku da se sudi lideru krajnje desne stranke Liga Mateu Salviniju zato što u avgustu prošle godine, dok je bio ministar unutrašnjih poslova, nije dozvolio iskrcavanje migranata sa humanitarnog broda.

Iakoa je samo sprečio ulazak ilegalnih migranata koje Italija nije pozvala da dođu u njihovu zemlju, lideru opozicije sudi se za navodno „kidnapovanje“ migranata.

U sudskom dokumentu navodi se da je sud u gradu Palermo na Siciliji zatražio od parlamenta ovlašćenje da nastavi istragu protiv Salvinija zbog „kidnapovanja“ 107 migranata na španskom humanitarnom brodu „Otvorene ruke“.

„Salvini je bez valjanog razloga odbacio zahtev kapetana za iskrcavanje, čime je svesno ugrozio lične slobode migranata“, tvrdi sud u skandoloznom dokumentu.

Migranti su danima bili na brodu, ali nisu hteli da se okrenu nazad dok tužilaštvo nije naredilo zaplenu broda i evakuaciju ilegalaca.

Tokom 14 meseci na mestu ministra unutrašnjih poslova Salvini je neprestano sprečavao ulazak migranata u Italiju i ometao aktivnosti NVO pokreta koji sebe cinično nazivaju spasilački brodovi.

„Pokušavaju da me zaustave i da vas uplaše. Obećavam da necu odustati. Nikada neću odustati“, rekao je Salvini nakon što je danas objavljeno mišljenje suda.

Pročitajte još:
Migranti napali devojčicu (13) u Sremskoj Mitrovici, zbrinuta u bolnicu! VUČIĆ NE POPUŠTA OD OTVORENIH GRANICA…
(FOTO) SRPKINJA OPISUJE: Migranti ljudima spaljuju kuće i ubijaju im kućne ljubimce!
(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Migranti razlupali pekaru u Beogradu, krvavo lice radnika!
Kerovi i bombe: Srbi u 3 sela oformili patrole protiv migranata! MUKA IM JE DA BUDU ŽRTVE…

U skoro identičnom slučaju očekuje se da Senat ovog meseca ovlasti sud u sicilijanskom gradu Katanija da sudi Salviniju po još jednoj tužbi za otmicu migranata.

Njegova partija Liga suočava se sa dve odvojene finansijske istrage zbog mogućeg pranja novca i međunarodne korupcije, zbog opžbi da je pokušala da dobije milione evra preko tajnog sporazuma u vezi s ruskom naftom.

Prema poslednjim anketama, Liga je i dalje najpopularnija stranka u Italiji sa više od 30 odsto podrške, ali je poraz u ključnom regiom Emilija Romanji krajem januara umenjio šanse Salviniju u pokušaju da zbaci vladu i vrati se na vlast. Analitičari upravo u tome vide razloga za seriju napada na Salvinija

Salvini je izveo Ligu iz vlade prošlog avgusta, kada je pokušao da izdejstvuje održavanje prevremenih parlamentarnih izbora, ali je premijer Ðuzepe Konte uspeo da sastavi novu vladu u koju je s pokretom Pet zvezda umesto Lige ušla levičarska Demokratska stranka.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite