(VIDEO) VODITELJ DIGAO PRAŠINU: Ja mogu da prebijem Čedu Jovanovića i da dobijem kaznu 5.000 dinara, kao migrant za Srbina? Pa to mi reci…

(VIDEO) VODITELJ DIGAO PRAŠINU: Ja mogu da prebijem Čedu Jovanovića i da dobijem kaznu 5.000 dinara, kao migrant za Srbina? Pa to mi reci…

Presuda suda u Loznici po kojoj su dvojica ilegalnih migranata kažnjena sa 10.000 dinara, a jedan sa 5.000 i dalje diže prašinu, a novinar Tomislav Crnogorac postavio je pitanje da li on može da pretuče nekoga od političara i da dobije istu kaznu, kao što migranti dobijaju za prebijanje naših građana.

Tomislav Crnogorac – Voditelj radija Serbona (Foto: Facebook)

Migranti Anis Omar iz Libije, Muhamad Said državljanin Palestine i Amin Vahab iz Irana su u mestu Ljubovija koje pripada opštini Loznica ničim izazvani napali i pretukli građana Srbije Miloša Kovačevića, za šta su dvojica dobili kazne kazne od 10 dana zatvora, a jedan je kažnjen sa samo 5 dana zatvora. Skandal je izašao u javnost nakon objavljivanja iscepane presude koju je jedna građanka pronašla na ulici, što je izazvalo ogorčenje na društvenim mrežama. Fotografije presude možete pogledati klikom OVDE.

Iako je prošlo neko vreme od izricanja presude, koju mnogi kritikuju kao oblik nacionalne, verske i rasne diskriminacije prema građanima Srbije, presuda i dalje izaziva kontraverze, pa je tako dokument bio tema u emisiji radija Serbona posvećenoj migrantskom nasilju.

Voditelj Tomislav Crnogorac i diplomirani politikolog Dragan Pilipović govorili su o napadu, skandaloznoj presudi i obrazloženjima koja su data za tako blagu kaznu.

-Kako izgledaju neki od tih napada, Migranti su u Loznici pretukli našeg čoveka šutirali ga dok je bio dole na betonu, a dobili su kazne dvojica njih 10.000 dinara i jedan 5.000, to je kazna za prebijanje.

Ja sam prvo mislio da je lažna vest da bi mi neko dao sudsku presudu na papiru, a mislio sam i da možda neko želi da me prevari time, da izađem javno sa papirom i da ispadne da širim lažne vesti i mržnju, a onda sam kontaktirao advokata i pitao ga da mi proveri da li se to stvarno desilo.

On je pokuša da pronađe i slučaja nema nigde u arhivi i prvo sam pomislio da me neko prevario, a onda sam ukucao ime te sudije Nevenke Antić čije ime stoji na papiru i video da je dala intervju o slučaju gde pravda svoju presudu.

Brani je sa obrazloženjem da je 5.000 bila odgovarajuća kazna, jer migrnati navodno nemaju para, pa koliko god da ih osudimo Srbija nema ništa od toga, a istovremeno preko medija slušamo priču da migranti daju hiljade evra za svoj put ka Evropi – kako onda sva trojica nemaju pare pita Pilipović.

– Čekaj, ja onda mogu da prebijem Čedu Jovanovića i da platim kaznu 5.000 dinar? – prokomentarisao je Tomislav Crnogorac

–  5.000 dinara, da.

-Oooo pa to mi reci…

-Inače nije se tretiralo kao kivično delo, napad je bio brutalan, njih trojica su ga tukli, dole je bio na betonu šutirali su ga u glavu, to se tretiralo kao remećenje javnog rada i mira.

Za one koji ne znaju pravne propise, remećenje javnog reda i mira je prekeršaj kada se napijete pa urlate na ulici ili razbijete plastičnu kantu to je nivo prekršaja.

Sad zamislite da je neko istukao nekog našeg ministra, nekog u komesarijata za migraciju da li bi dobio takvu kaznu, sudija je obrazložila da je takva kazna u skladu sa delom i da nema poente da ih držimo dugo u zatvoru, jer nisu hteli da plate 5.000 dinara i da su naši zatvori već pupunjeni.

Pa kakvu poruku time šaljemo migrantima? Radite u Srbiji šta hoćete, poruka je u Srbiji nemate problema, naši zatvori su puni

-Mala je kazna

-Mala je kazna, nećemo mi sad da napunimo naše zatvore

-50 evra, prebiješ Srbina i kazna je 50 evra, ako te uhvate 

-Ako te uhvate naravno, ako ima svedoka, ovde je bilo svedoka.

Hteo sam da pomenem da je to bio prekršaj, jer smo videli statistiku o krivičnim delima koje vrše migranti njih je skoro jedan dnevno, šta ćemo sa prekršajima ovo je bio prekršaj.

Pročitajte još:
(VIDEO) Muslimani ispred hrišćanske bazilike uzvikivali Alahu Akbar, ovo je Italija posle Salvinija…
ZORAN OBJASNIO: Bez razmišljanja sam potrčao za migrantom, jel treba sutra neko to da uradi mojoj majci?!
KOLONIZACIJA ISTOČNE SRBIJE: U mesto od 5.000 stanovnika dolazi 800 migranata, prenose lokalni mediji!

Kako sam došao do ove presude, tako što mi se neko javio, jer se bavim ovom temom i rekla mi je imam presudu videla sam migrant kako baca na ulici i uzela da vidim o čemu se radi

– Ti si mi to dao zalepljeno selotejpom, on je to iscepao

– Da toliko poštuje naš zakon, iscepao je presudu i bacio je na ulici u blato

-Ja sam to tako dobio iscepano i zalepljeno selotejpom

Da, i ja se pitam ako takve presude lete ulicama, ako ih pronalaze nasumično pa mene kontaktiraju, koliko ih je onda, ja nisam tražio to samo je neko naleteo.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite