(VIDEO) Vučićevi puleni se ugrađuju? Srbija za projekat sa migrantima dala skoro 10 miliona evra iz budžeta!

(VIDEO) Vučićevi puleni se ugrađuju? Srbija za projekat sa migrantima dala skoro 10 miliona evra iz budžeta!

– Vreme je za preispitivanje politike aktuelne vlasti prema migrantskoj krizi koja nosi ozbiljne bezbednosne i svake druge opasnosti za sve građane Srbije i sve naše porodice, na vanrednoj konferenciji za medije, danas u sredu 12 februara, u Čačku, rekao je lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović; a zatim dodao:

– Dosadašnja politika Aleksandra Vučića za Dveri je apsolutno neprihvatljiva i apsolutno se protivimo svemu što je na ovu temu rekao još 2018. godine: „Ja nemam tu vrstu straha od migranata. Angela Merkel je jedan od najvećih lidera savremene Evrope. Veoma mudro vodi svoju zemlju. Ona je preko migranata rešila problem nataliteta, da ne pričamo o radnoj snazi, ekonomskom rastu…

Naše analize pokazuju, analize urađene sa najstručnijim ljudima u ovoj zemlji i iz inostranstva, da ćemo što se migracionog salda tiče negde 2028-2030. napraviti tzv. nulti migracioni saldo, da ćemo imati jednak broj emigranata, dakle lica koja napuštaju našu zemlju, i jednak broj imigranata, lica koja dolaze da žive u našoj zemlji. Posle 2030. imaćemo veći broj imigranata nego emigranata što je jedna od stvari koja može da pomogne u opstanku Srbije“.

Ovo ne samo da ne može ni na koji način da pomogne u opstanku Srbije, već je krajnje problematično i loše rešenje za problem slabog nataliteta u Srbiji. Ideja Vučića i aktuelne vlasti SNS da naši ljudi odlaze iz Srbije, a da migranti dolaze u Srbiju je opasna ideja koja menja strukturu stanovništva u Srbiji i nosi brojne bezbednosne i druge rizike. Nažalost, ova opasnost je potvrđena sa najmerodavnijeg mesta, a to je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Naime, 20. oktobra 2017. godine dobili smo od MUP-a odgovor na poslaničko pitanje narodnog poslanika Dveri Marije Janjušević u kome stoji da je ukupan broj tražilaca azila u Republici Srbiji u periodu od 1. jula 2011. do 31. decembra 2016. godine – neverovatnih 618.412 stranih državljana. Šta će se desiti ako deo njih koji ne budu dobili azil u zapadno-evropskim zemljama – po postojećem domaćem Zakonu o readmisiji – budu vraćeni u Srbiju jer su ovde registrovani kao tražioci azila!?!

Pročitajte još:
VULIN: Spremni smo da primimo još više migranata, formirana je radna grupa!
OVO NIJE TERORIZAM: Migrant napao taksistu u Novom Sadu, vikao Alahu Akbar i nosio pancir!
EVROPA U ŠOKU: Migranti iz Nigerije ubili tinejdžerku, pojeli joj srce i genitalije!

Da li i sa drugim državama u zapadnoj Evropi Srbija ima ugovor o prijemu kod nas svih onih migranata koji ne budu dobili azil u tamošnjim država, a ne mogu da se vrate u zemlju porekla, kao što je to slučaj sa Austrijom, čiji je bivši ministar unutrašnjih poslova Herbert Kickl potvrdio postojanje jednog takvog ugovora sa Vladom Srbije?

Postavljamo sledeća pitanja vlastima:

Zašto je nekadašnji republički Komesarijat za izbeglice preimenovan u Komesarijat za izbeglice i migracije?

Zašto su srpske izbeglice sa ratom zahvaćenih područja iz bivše Jugoslavije i interno raseljena lica sa okupiranog Kosova i Metohije na ovaj način izjednačene sa migrantima iz Avganistana, Pakistana, Iraka, Irana, Sirije…?

Zašto su sve lokalne samouprave u Srbiji dobile nalog da donose lokalne akcione planove o „unapređenju položaja migranata u potrebi bez utvrđenog statusa i tražilaca azila za period do 2021. godine“, takođe u istom paketu sa rešavanjem problema naših izbeglica?

Da li je tačno da je Vlada Srbije potpisala ugovor sa Vladom Austrije o vraćanju svih onih migranata koji ne mogu da dobiju azil u Austriji nazad u Srbiju, kao što tvrdi bivši austrijski ministar unutrašnjih poslova Herbert Kickl, i da li postoje isti ovakvi ugovori sa drugim zemljama zapadne Evrope?

Da li je tačno da je u novi Zakon o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje uvršten novi član kojim se smanjuje osnovica doprinosa za zaposlene i za poslodavce za tzv. „novonastanjenog obveznika”, kao i da se ovi nedostajući doprinosi za obavezno socijalno osiguranje za ova „novonastanjena“ lica plaćaju iz budžeta Republike Srbije? Na koga se to odnosi?

Da li je tačno da je novim sporazumom o finansiranju između Republike Srbije i Nemačke razvojne banke KFW iz Frankfurta?

Da li je Vlada Srbije Zaključkom broj 48-10328/2016 od 27. 10. 2016. godine ovlastila ministra Aleksandra Vulina, da u ime Vlade, kao zastupnika Republike Srbije, potpiše pomenuti ugovor sa Nemačkom razvojnom bankom?

Da li je tačno da se kroz pomenuti ugovor Republika Srbija obavezala da će u navedenom programu učestvovati sa 10 miliona evra?

Da li Kancelarija Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima ova sredstva koristi za obnovu i izgradnju građevinskih objekata javne namene i o kakvim se objektima za zbrinjavanje migranata radi?

Da li je upravo u skupštinskoj proceduri Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o upravljanju migracijama koji je podnela Vlada 25. novembra 2019. godine i da li se ovim zakonskim izmenama tzv. upravljanje migracijama prvi put javno dovodi u vezu sa ekonomskim razvojem i populacionom politikom?

BONUS VIDEO: Svedočenja o napadima na decu od strane migranata u Beogradu, kao i kamenovanju naših građana možete videti u emisiji produkcije Centar:

Izvor: Srbin.info

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite