(VIDEO) BRNABIĆ: Dali smo 2 miliona evra donacija Albaniji, hvala im za mini-Šengen!

(VIDEO) BRNABIĆ: Dali smo 2 miliona evra donacija Albaniji, hvala im za mini-Šengen!

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da će Srbija donirati Albaniji dva miliona evra pedonacija, kaže da je to i poruka za zajedničku budućnosti i drugačije odnose.

Ana Brnabić je novinarima u Briselu, gde je organizovana Međunarodna donatorska konferencija „Zajedno za Albaniju“, rekla da Srbija želi da pokaže solidarnost i podršku albanskom narodu.

„Mnogo smo radili na stabilizaciji u regionu i boljem povezivanju. Drago mi je što je Albanija pristala i na ‘mini-šengen’ inicijativu. Ovo je još jedan način da pokažemo da smo tu za sve naše partnere, za sve građane iz regiona i onda kada je teško i kada je nevolja“, rekla je Brnabićeva.

Komesar za proširenje Oliver Varhelji objavio je na Tviteru da je ukupno prikupljeno 1,15 milijardi evra. Istakao je da je to snažna poruka za Tiranu.

Sastanci sa zvaničnicima EU

Pored toga što je predstavljala Srbiju na donatorskoj konferenciji, premijerka se sastala sa šeficom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, a imala je i radni ručak sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.

Pročitajte još:
(VIDEO) GOVOR MRŽNJE IZ BRISELA: Milo o zatucanoj crkvi i Srbima koji su na nivou srednjeg veka!
OVO BI MOGAO DA BUDE KRAJ EVROPSKE UNIJE: Angela Merkel dovela Nemačku u recesiju?!
HOĆE LI SRBIJA PRATITI EU? Oduzimanje nekretnina građanima i besplatan smeštaj za migrante!

Brnabićeva je ocenila da su ti razgovori bili dobri i istakla da su svi pohvalili napredak Srbije.

„Sa predsednikom Evropskog parlamenta smo se dogovarali da odmah nakon izbora poseti Srbiju i novi saziv parlamenta, što je dosta dobro za našu dalju evropsku perspektivu. Sa predsednikom EK je bio jako konkretan razgovor oko napretka Srbije i posvećenosti nove Evropske komisije agendi proširenja“, rekla je Ana Brnabić.

Zahvalnost Ursuli fon der Lajen

Predsednica Vlade Srbije kaže da je zahvalila šefici Evropske komisije koja je, navodi, otvoreno pričala o tome koliko je Zapadni Balkan važan za EU i koliko je važna agenda proširenja.

Kako ističe, nova EK će nastaviti da insistira na tome da bez Zapadnog Balkana Evropska unija nije kompletna.

Izvor: RTS/Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite