(VIDEO) Srbi u grupama presreću migrante, nemojte da vam padne na pamet da dirate naše žene!

(VIDEO) Srbi u grupama presreću migrante, nemojte da vam padne na pamet da dirate naše žene!

Napete scene na ulicama glavnog grada. 

Posle serije incidenata širom Srbije, koji idu od napada na žene, prebijanja, napada na maloletnike, pa sve do paljenja kuća, u Beogradu su formirane građanske patrole koje nadziru ponašanje migranata.

Obzirom na organizovana silovanja u Kelnu koja su migranti počinili za novogodišnju noć, a u kojima je zlostavljano preko 1.500 žena, sličan skandal u Roterhamu koji broji 1.400 žrtava, tema u Beogradu su takođe bile žene.

Snimak koji kruži internetom počinje od scene na kojoj u centru glavnog grada migrant vrši nuždu, a grupa mladića sa kapuljačama ulazi u verbalni konflikt sa njim. „Tu prolaze ljudi, a on piša. Go home (idi kuću)“ dobacio je jedan od aktivista.

Grupa od desestak naših građana, šetala se u potezu od Zelenog Venca do parka kod ekonomskog fakulteta i upozoravala ekonomske migranti i azilante da ne diraju žene u Srbiji.

Pročitajte još:
BRUTALAN GOVOR MRŽNJE: Subotičani su psihički bolesnici, zato mrze migrante!
UZEĆE NAM ZADNJU PARU IZ DŽEPA: Vučić uvodi kauciju za plastične flaše!
SAD JE SVE JASNO: Austrijski ministar ponovio, Srbija je potpisala da primi migrante!

Ovako je sve počelo:

-Nemojte da pravite probleme ovde, da li nas razimete? Mi smo već imali neke probleme sa ilegalnim migrantima napadali su naše žene. Ne znam za vas možda ste dobri ljudi, možda niste, mi ne možemo o tome da sudimo. Odakle si ti?

-Avganistan

-Morate da kažete svojim ljudima, biće problema, jer neko drugi prave probleme. Nemojte da dirate naše ljude i sve će biti uredu. Imali smo puno problema u poslednjih nekoliko dana u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji. Recite svojim ljudima, svaku noć nakon ove noći mi ćemo biti na ovim ulicama.

Samo poštujte naša pravila, ako ja dođem u Avganistan, ja ću poštovati vaša pravila. Niko od nas ne želi probleme

-Hvala.

-Hvala želim vam prijatnu noć.

Nakon par minuta aktivisti su susreli drugu grupu migranata sačinjenu samo od muškaraca bez žena i dece.

-Mi znamo da vi niste isti, ali od vas tražimo da prenesete poruku drugima. Da mi dođemo u vašu zemlju i da napadamo vaše žene šta bi ste vi uradili? Da napadnu tvoju sestru?

Mi nismo nacisti, mi nismo fašisti mi smo samo obični ljudi. Samo želimo da budete mirni dok ste ovde. Znamo da imate probleme sa Zapadnim zemljama, ali Srbija moja zemlja vas nikada nije dirala. Morate da poštujete ljude kada ste ovde.

Pročitajte još:
(UZNEMIRUJUĆI FOTO) HAOS NA SICILIJI: Italijani počeli da ubijaju mafijaše migrante!
(FOTO) ZLOČIN KOJI POTRESA EU: Migranti su mi silovali ćerku, sekli je živu, a onda su je kanibalizovali!
(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) UBIJTE JE U IME ALAHA: Devojka plače i vrišti dok je migranti nemilosrdno tuku!

Mi nismo policija mi nismo vlast, mi smo ljudi. Razumemo da neki od vas, možda svi vi niste agresivni, ali možda neki vaš prijatelj jeste samo želimo od vas da raširite poruku – rekao je jedan od aktivista imigrantu.

Izjavi na kraju snimka dao je Damjan Knežević:

Braćo i sestre mi smo danas prošetali ulicama Beograda, hteli som oda vidimo kakva je to situacija i dobili smo saznanja da je bilo mnogo problema u gradovima Srbije. Mi ovde nismo da bi radili bilo kakvu kampanju protiv migranata, nego protiv migrantskog nasilja.

Niko ne sme da pravi nasilje u našim gradovima u našoj zemlji i ono što smo obećali migrantima, je da ćemo od ove večeri biti  na ulicama i da im se ne isplati da prave gluposti i da napadaju naše žene. Mi nismo vlada nismo policija, a odgovorićemo narodski, to ne ide nikome u prilog.

Nadam se da će oni shvatiti poruku i da će problema biti manje u narednom periodu, uveren sam da će tamo gde se mi pojavimo biti i organi reda iz raznih razloga, a ako ne rade svoj posao mi nećemo sedeti skrštenih ruku nego ćemo braniti našu zemlju i naše građane.

Lažne vesti kojima se optužuju građani Srbije za diskriminaciju migranata i zataškavaju nasilje

Proteklih nedelja na duštvenim mrežama, ali i pojedinim portalima pojavio se niz lažnih vesti i neproverenih vesti kojima se tvrdi da građani Srbije diskriminišu migrante i napadaju ih. Pored toga zapažen je i novi fenomen u kome se istinite vesti namerno pogrešno tumače od strane određenih medija kao što su Vreme, VOICE i FakeNews.rs, pa se zatim precizne vesti i istiniti događaji proglašavaju za dezinformacije.

Nedeljnik Vreme je prošle godine tako bez ikakvih osnova u senzacionalističkom članku napao Dnevnu Gazetu zbog informacije da su napadi migranata deo svakodnevice, dok oni tvrde da se retko dešavaju, pa da pogledamo koliko ih često ima prema zvaničnim podacima:

U odgovoru poslanici Mariji Janjušević ministar Nebojša Stefanović rekao je da su 142 iregularna migranta 2018. izvršila 101 krivično delo u Beogradu, Vranju, Valjevu, Novom Pazaru, Somboru, Subotici, Kikindi, Sremskoj Mitrovici i drugde. Ove godine, do oktobra 162 iregularna migranta počinila su 113 krivičnih dela u Šapcu, već pomenutim i drugim mestima. Dakle na 365 dana desi se 257 KRIVIČNIH dela, što ne obuhvata prekršaje i one slučajeve kada su napade počinili migranti, ali nikada nisu osuđeni zbog bekstva preko granice.

Pored toga Vreme je zahtevalo cenzuru našeg portala zbog te navodno lažne vesti koja je tačna, iako se radi o samo jednoj od 5.000 koje smo objavili što pokazuje opasnu tendenciju tog medija da poziva na cenzuru neistomišljenika.

Pročitajte još:
BUKTE LAŽNE VESTI: Naš mladić nije zabranio migrantu da sedne u autobusu!
(VIDEO) SKANDAL ZA KOJI SRBIJA NE SME DA ZNA: Migranti organizovano silovali 1.400 devojčica u gradu Roterhamu!

Do danas nismo dobili izvinjenje od redakcije Vremena i FakeNews.rs, iako smo argumentovani obrazložili zbog čega njihovi članci nisu tačni. Više o lažnim vestima kojima se pravdaju migranti možete pogledati klikom OVDE.

Na koje sve načine NVO sektor uči migrante da lažu kako su im kuće spaljene u Siriji, da odglume priče o ubijenim članovima porodice kako bi lakše došli do azila, možete videti u sledećem snimku:

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite