(VIDEO) Hajde recite, da je i ovo lažna vest o napadu migranata! Da li je mala devojčica, fašista sa fobijama?!

(VIDEO) Hajde recite, da je i ovo lažna vest o napadu migranata! Da li je mala devojčica, fašista sa fobijama?!

Samo u februaru u Srbiji je preneto ačak 6 lažni vesti o napadima na migrante i proča o diskriminaciji koje ne samo da nemaju nikakve dokaze već o njima ne svedoče migranti nego NVO i „anonimni“ izvori. Istovremeno vesti o pravim napadima, se sistematski ignorišu od strane velikih medija ili se manipuliše činjenicama. 

Proteklih dana naš portal je razotrkio više lažnih vesti u kojima se domaće stanovništvo predstavlja u izrazito negativnom kontekstu, a radi se ili o lažnim vestima ili neproverenim informacijama koje je nemoguće dokazati, a potekle su od radikalno levičarskih sajtova koji imaju istoriju autošovnističke mržnje i netrpeljivosti.

Sistamatsko lepljenje neosnovanih etiketa o fašizmu, vređanje žrtava migrantskog nasilja i zastrašivanje postali su proteklih nedelja glavna tema na društvenim mrežama.

U skandaloznoj kolumni nemačkog medija Dojče Vele na koji nije reagovala poverenica za ravnopravnost Brankica Janković, a koji eksplicitno tvrdi da se napadi migranata na žene i bodenja noževima dešavaju samo u „paralelnoj realnosti“, odlučili smo da posvetimo još jedan tekst liberalnim pro-migrantskim teorijama zavere.

Dok RT objavljuje otkrića da je Švedska vlada pritiskala biro za prevenciju kriminala, da fingira podatke o nasilju i ne objavljuje ih pre izbora, dok je poznato da su 2016. godine u Kelnu mediji danima odbijali da objave priču u grupnim napadima na žene, postavlja se pitanje da li i Srbija ide istim putem?

Pročitajte još:
(VIDEO) Pohapšene patrole protiv migrantskog nasilja, građani vikali bravo momci!
(VIDEO) Dojče Vele: U paralelnoj realnosti migranti napadaju žene po Srbiji, a ovo su slike i snimci žrtava!
(VIDEO) NASUMIČNA HAPŠENJA ZBOG MIGRACIJE: Beograđanin pomazio psa, mislili su da je aktivista…

Hajde da vidimo kako izgleda paralelna relanost  da proverimo da se ne radi o fašističkoj deci koja mrze migrante vođeni psihjatrijskim poremećajima i fobijama (ksenofobijom). Pa sami procenite šta je prava, a šta paralelna realnost.

U delu Sombora koji se nalazi u blizini prihvatnog centra za migrante napadnuta je desetogodišnja devojčica. To je drugi slučaj koji se u tom delu grada desio za dva i po meseca. …

Desetogodišnju devojčicu iz Sombora prilikom povratka iz škole prvo su nekoliko stotina metara pratila dvojica migranata, a onda je jedan od njih i napao devojčicu. Majka devojčice Jasna Kovačević kaže da je devojčica napadnuta posle petog časa i to s leđa.

„Kada je došla do ulice Šikarski put i prešla pešački prelaz jedan od dvojice migranata je pretrčao ulicu i počeo da trči za njom. Sustigao je, povukao za desno rame i vukao je za školsku torbu koja joj je bila na leđima. Devojčica je bila toliko prisebna da se branila, udarila ga je u nogu i počela da trči i doziva u pomoć i tako je uspela da dotrči do bake i deke“, priča Jasna Kovačević.

Napad je odmah prijavljen policiji.

„Krivično gonjenje je započeto i počinioci su, na svu sreću, otkriveni. Zadovoljni smo. Biće sprovedena adekvatna kazna i deportacija“, kaže Kovačevićeva.

U somborskoj policiji potvrdili su da je uhapšen tridesetšestogodišnji Pakistanac zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u pokušaju. On će uz krivičnu prijavu biti sproveden u tužilaštvo.

Ovo je sličaj iz paralelne ralnosti koji se desio  21. septembar 2017. godine. Bez neke velike pažnje medija, iako su patrole protiv migracije napunile naslovne stranice.

Više o tome kako su se zataškavala 1.500 silovanja koja su počinili migranti u Kelnu za Novu godinu nad ženama evropskog porekla, kao i prikrivanja masovnih silovanja u gradu Roterhamu možete videti u sledećem snimku: 

Epidemija lažnih vesti u kojima se izmišljaju napadi na migrante

U periodu od samo 18 dana (3 februara od 21) internet su zapalile neproverene informacije, a veliki mediji preneli su čak 6 lažnih vesti. Dok televizije i komesarijat optužuju minorne anti-migracione stranice za navodne lažne vesti, niko od njih ne otvara temu zbog čega se plasiraju nedokazane informacije o diskriminaciji imigranata.

U navednom periodu, imali smo:

1. Lažni napad Četnika na NVO za koji je policija dokazala da nije tačan, već da je NVO napao radnike koji su čistili prostoje u kojima su migranti boravili ilegalno.

2. Desio se nepostojeći napad na migranta u Somboru koji nije potvrdila ni policija niti migrant, već u krajnje sumnjivom svedočenju pripadnik pro-migrantske NVO tvrdi da se desio.

3. Radikalno levičarski portal Autonomija palsirao je bez ikakvih dokaza, vest da je jedan naš čovek zabranio migrantu da sedi u autobusu pored njega.

4. Na N1 koji ima istoriju lažnih vesti objavljeno je da je u mađarskom selu u neimenovanoj kafani, neimenovani konobar, odbio da usluži neimenovanog migranta, a ponovo slučaj diskriminacije nisu potvrdili niti policija niti migrant.

5. Dojče Vele je uprkos fotografijama napadnutih žena, velikom broju vesti o migrantskim napadima noževima koje je potvrdila i policija, napisao tekst da su napadi na žene samo deo paralelne realnosti.

6. Šlag na tortu su tvrdnje Mijahila Tešića čestog gosta u emisiji 24 minuta sa Zoranom Kesićem, da grčka mornarica potapa brodove sa migrantima.

RTV/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite